Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Regen, regen én regen: weersvoorspelling oktober niet rooskleurig

regen-regen-en-regen-weersvoorspelling-oktober-niet-rooskleurig.jpg

Waar de weergoden ons normaal gesproken begin oktober nog gunstig gezind zijn, is dat dit jaar wel anders. De eerste weken van oktober laten wisselvallig weer zien, waarbij er meer neerslag valt dan normaal gesproken. Pas aan het einde van de maand klaart het volgens Weeronline weer een beetje op.

Een paraplu is de komende maand geen overbodige luxe, maar je winterjas kun je voorlopig nog wel laten hangen: qua temperatuur is het namelijk zachter dan gebruikelijk.

Lees ook: pas op dat je hond déze 3 dingen niet eet tijdens een herfstwandeling

Flinke regenbuien

Aan het begin van de maand wordt buiig weer afgewisseld door periodes met droge dagen. Zo nat als in de laatste week van september lijkt het daarbij niet te worden, maar er valt wél degelijk meer neerslag dan normaal gesproken. Juist de wisselvallige dagen zorgen ervoor dat de temperatuur op een hoger niveau uitkomt dan gemiddeld. Dat komt doordat de wind vaak uit het zuidwesten komt en lucht over het relatief warme water van de Noordzee naar Nederland blaast. De zeewatertemperatuur is namelijk hoger dan normaal. Ook spelen zachte nachten een grote rol.

Toch nog een beetje nazomerweer…

Gelukkig krijgen we tegen het einde van de maand weer te maken met kalm herfstweer. Naarmate de maand vordert neemt de kans op droog weer met weinig wind namelijk toe. Dit kan prachtig zonnige dagen opleveren, maar ook hardnekkige mist in de nacht en ochtend. Bij weinig wind kan het zelfs voor het eerst dit seizoen op grote schaal tot nachtvorst komen. Overdag komt de temperatuur echter een aantal keer dicht bij 20 graden en wellicht zelfs hoger.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Ook interessant