Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog een vleugje nazomer? Dit is de weersvoorspelling voor oktober

weersvoorspelling-oktober-2021.jpg

Oktober staat voor de deur en de herfst barst los. De stralende zon en een strakblauwe lucht maken plaats voor grauwe wolken en regen. Maar kunnen we volgens de laatste weersvoorspelling nog een vleugje nazomer in oktober 2021 verwachten?

En wanneer dan precies?

Hallo herfst

Het is een schril contrast met vorige week, toen de temperatuur nog met gemak de 20 graden aantikte. September 2021 gaat bovendien de geschiedenisboeken in als uitzonderlijk droog. Maar nu lijkt het typische herfstweer toch echt los te barsten. September eindigt en oktober begint met regen en wind. Het KNMI geeft voor vanmiddag code geel af voor zware windstoten tot wel 80 kilometer per uur in het noorden en noordwesten van het land. Brrr… Maar goed nieuws voor wie mede door het weer op een herfstdip afstevent: we kunnen volgens weerexperts hoogstwaarschijnlijk een sprankje nazomer verwachten in oktober.

Meer ruimte voor de zon

In de eerste week van oktober is er van een nazomer nog geen sprake, met een maximum temperatuur van 16 graden en veel neerslag. Vooral in het noordwesten is het de komende tijd nat, natter, natst. Ga de deur dus niet uit zonder regenjas of paraplu. Maar al in de tweede week neemt de kans op neerslag af, krijgt de zon meer ruimte en wordt het enkele graden warmer dan normaal, voorspelt Weerplaza. Als de zon inderdaad voldoende ruimte krijgt, kan het lokaal zomaar 20 graden of warmer worden. Zomerse temperaturen, dus. En dan is het nog heerlijk om in hartje herfst een terrasje te pakken.

Lees ook:
Herfstdip? Met deze natuurlijke middelen krijg je zo weer energie

Herfstvakantie

Of dat vleugje nazomer zich ook in de herfstvakantie laat gelden, is nog onzeker. Weerexperts wijzen op het enorm wisselvallige weer dat ons te wachten staat. De ene dag regen en koud, de volgende dag zonnig en warmer: er valt lastig een pijl op te trekken. Daarom kan er nog niet zo ver vooruitgeblikt worden. “Toch is het nog geen tijd om álle hoop op nog een beetje nazomer op te geven; in het verleden is het regelmatig tot diep in oktober nog tot prachtige zonnige en warme dagen gekomen”, meldt Weer.nl.

De komende tijd goed de laatste weerberichten in de gaten houden, dus. Het zou zonde zijn als je plannen in het water vallen, of als je juist een zonnige en warmere dag over het hoofd ziet.

Bron | Weerplaza.nl, Weer.nl, Weeronline.nl
Beeld | Getty

Ook interessant