Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Héél veel regen en storm: de weersvoorspelling voor oktober liegt er niet om

houd-je-paraplu-maar-paraat-de-weersvoorspelling-van-oktober-is-erg-nat.jpg

Hoewel we in september nog een paar heerlijke nazomerdagen hebben gehad, hoeven we daar in oktober niet meer op te hopen. De weersvoorspelling van oktober ziet er volgens Weeronline érg nat uit en de kans is groot dat er ook een paar flinke herfststormen voorbij komen.

De weersvoorspelling van oktober ziet er dan ook niet veelbelovend uit. Tenzij je van dit gure herfstweer houdt.

Natste maand van het jaar

Volgens de computermodellen komt er een erg natte oktobermaand aan en dat zegt wel wat. Oktober is normaal gesproken namelijk al de natste maand van het jaar met gemiddeld over het land 83 millimeter regen en nu wordt het dus nóg natter. Het kan dan ook geen kwaad om standaard je paraplu mee te nemen of regenjas aan te trekken als je de deur uitgaat.

Lees ook
Een mondkapje op in de regen? Let dan hier op

Ook iets positiefs aan de weersvoorspelling van oktober

En als je dan een paraplu meeneemt, kun je het best wel voor een stevig exemplaar gaan. Het natte weer gaat namelijk van tijd tot tijd gepaard met stevige zuidwestenwind en er is een kans dat er zelfs één of meerdere herfststormen voorbij gaan komen. Gelukkig is er ook iets positiefs te melden: het gaat namelijk niet heel koud worden, dus de kans is groot dat je je winterjas nog lekker in de kast kan houden.

Dit is momenteel een van de best verkochte stormparaplu’s op Bol.com:

Helemaal geen zon?

Het is overigens nog niet duidelijk in welk deel van de maand de meeste regen zal gaan vallen. Of de hele herfstvakantie in het water gaat vallen, durft Weeronline nog niet te zeggen. Er is dus nog zeker een kans dat we een paar mooie herfstdagen gaan krijgen met zon en aangename temperaturen, maar dat is nog even afwachten…

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Margriet 41 ligt nu in de winkel! Met deze week: sprankelende herfst make-overs, lekker het bos in, een interview met Nelleke Noordervliet en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant