Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geniet er nog maar extra van: dit weekend laatste zomerdag met 26 graden, daarna wisselvallig naar de herfst

weersvoorspelling-laatste-zomerdag-wisselvallig-naar-herfst.jpg

Na een paar frisse en regenachtige dagen, keert dit weekend de zomer terug. Volgens de laatste weersvoorspelling kan het lokaal wel 26 graden worden. Neem het er maar extra van, want het is naar verwachting de laatste echte zomerdag van 2021.

Hierna staat ons op enkele uitzonderingen na herfstachtig weer te wachten.

Zomerse zaterdag volgens laatste weersvoorspelling

Vrijdag begint de terugkeer van het zomerweer al. Met 21 à 22 graden is het een stuk warmer dan de afgelopen dagen, waar de temperatuur niet boven de 16 à 18 graden uitkwam. Maar zaterdag barst het barbecue– en misschien zelfs strandweer pas echt weer eventjes los. “Laat je niet foppen door de grijze start”, zegt Weeronline.nl erover. Op veel plaatsen begint de zaterdag namelijk grauw en mistig, maar in de middag breekt de zon en warmte door. Het kan dan plaatselijk wel 26 graden worden. En het blijft droog.

Daar komen de buien…

Maar helaas laten (onweers)buien niet lang op zich wachten. In de loop van de zaterdagavondavond trekt er vanuit Zeeland regen en mogelijk bliksem het land binnen. Die wolkenvelden, die tussendoor iets opklaren, trekken in de nacht richting het noordoosten. En daardoor vallen je zondagplannen letterlijk in het water. Hoewel het zondag overdag ook regent en af en toe onweert, blijft het met 20 graden toch een lekkere temperatuur en klaart het tussendoor op. Maar zo lekker als zaterdag, zal het dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meer worden.

Wisselvallig richting de herfst

Kunnen we nog rekenen op een heerlijke nazomer? Weerexperts hebben daar helaas een hard hoofd in. Volgens de laatste weersvoorspelling komt de temperatuur de rest van augustus én september niet meer boven de 21 à 22 graden uit, met nu en dan zon en af en toe regen- en onweersbuien. Vanaf begin september wordt er zelfs gesproken van ‘herfstachtig weer’, met naast buien ook veel wind. In de laatste week van september verwacht Weer.nl een ‘mogelijke weersverbetering en wellicht een periode met nazomerweer’. En dan is de koek echt op, want vanaf oktober zitten we toch echt in de herfst met z’n buien.

Kortom: geniet extra van het weer deze zaterdag. Steek die barbecue aan, spring nog op de fiets of een bootje voor een mooie tocht. Wat zijn jouw plannen?

Bron | Weer.nl, Weerplaza.nl, Weeronline.nl
Beeld | Getty

Margriet 37 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: de tussengarderobe voor de nazomer, de favoriete guilty pleasures van lezeressen, de leukste adresjes in Lissabon, Judith (51) wordt langzaam blind en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant