Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De weersvoorspelling voor augustus en september klinkt veelbelovend

weersvoorspelling-augustus-september-2019-margriet.jpg

Juli 2019 was bloedheet. Wat heeft het weer voor ons in petto in augustus in september? Nou, we hebben goed en slecht nieuws.

En dat hangt er maar net vanaf of je goed tegen warmte kunt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Perfecte zomertemperatuur

Het is (gelukkig) gedaan met de extreme hitte. Augustus begin volgens Weeronline met enkele regen- en onweersbuien. Dankzij een zuidwestenwind blijft het landinwaarts zo’n 25 graden. Warmer dan normaal voor de tijd van het jaar en een perfect zomertemperatuurtje voor stranddagen en barbecues.

Koeler en meer buien

Later in augustus slaat het weer naar verwachting iets om en neemt de kans op buien toe, vooral in kustprovincies. Dit komt door een noordwestenwind, die de temperatuur doet verlagen naar zo’n 20 tot 22 graden. Gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar, zo weten de weerexperts. Maar slecht nieuws voor droge gebieden in het zuidoosten en oosten van het land: daar zal de droogte ook in augustus nog wel even aanhouden.

Nazomeren

Ook wordt al vooruitgeblikt op het ‘veelbelovende’ weerbeeld van september. Dat wordt heerlijk nazomeren, want “er is een vrij grote kans (60 procent) op warmer en droger dan normaal weer”, luidt de voorspelling. “Voor de natuur en de boeren is het echter hopen dat de 40 procent kans op normaal tot vrij nat septemberweer uitkomt.”

Deze set van vier mediterrane fruitboompjes overleeft het zelfs in deze hete zomer. Nu met ruim 50% korting in de Margriet Shop.

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Ook interessant