Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wisselvallig weekend voorspeld, maar volgende week wordt het barbecueweer

weersverwachting.jpg

Vandaag is het weer al niet echt om over naar huis te schrijven, en het wordt er ook de komende dagen niet bepaald beter op. Dit weekend kunnen we namelijk de nodige regenbuien en donkere wolken verwachten, luidt de laatste weersverwachting.

Mensen die dit weekend een vakantie in eigen land hebben gepland, komen dan ook bedrogen uit. Maar volgend weekend heeft mooier weer voor ons in petto.

Weersverwachting zaterdag en zondag

Volgens Weerplaza-meteoroloog Leon Saris blijft het dit weekend bewolkt. “In het oosten is er morgenochtend mogelijk nog even zon, maar dat stelt niet veel voor. Ook komt er al vrij snel een eerste regengebied aan. Dat trekt met name over het westen van het land, dus over Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Mogelijk krijgt Friesland er ook last van.”

Lees ook
Hoe schadelijk is het om regenwater te drinken?

En helaas regent het morgen niet alleen overdag. In de loop van morgenavond en nacht krijgen we namelijk te maken met een tweede regengebied. “Dit trekt over het hele land en is iets meer buiig: op de ene plek wordt het droog, terwijl het op de andere plek heel nat kan worden. Dat wordt zondag dus om de buien heen dansen, al wordt het in de middag wel weer vaker droog.”

Temperaturen

Toch is er nog één lichtpuntje te melden: koud wordt het namelijk niet. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 21 graden, maar als het zonnetje zich laat zien kan het kwik zelf al snel oplopen naar een graad of 24.

Barbecueweer op komst

Behoefte aan een positief vooruitzicht? Die is er enigszins wel. Eind volgende week kan de temperatuur weer flink gaan stijgen. Vrijdag blijft het droog en zonnig met een een temperatuur van zo’n 24 graden, maar zaterdag kan er een druppeltje regen vallen. Toch is het ook dan heerlijk barbecueweer met een voorspelde temperatuur van 26 graden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Margriet 32 ligt in de winkel! In dit nummer vind je onder andere een uitgebreid interview met powervrouw Bibian Mentel, acht Japanse puzzels, een dossier oud en jong; wat kunnen we van elkaar leren? en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant