Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Regen of blijft het droog? Dít is de weersverwachting voor oudejaarsdag

regen-of-blijft-het-droog-dit-is-de-weersverwachting-voor-oudejaarsdag.jpg

De afgelopen dagen was het weer niet bepaald om over naar huis te schrijven. Maar hoe is dat deze week? Wat is de weersverwachting van oudejaarsdag? En begint het nieuwe jaar met wat sneeuw?

Wij vertellen het je allemaal hier.

Vandaag

Vandaag is het helaas niet veel soeps: het blijft overwegend grijs, al breekt op sommige plaatsen de zon wel eventjes door. Vanaf het zuiden trekken enkele buien over het land, maar op veel plaatsen blijft het gelukkig wel droog. Het waait niet zo hard als gister en de temperaturen liggen rond de 4 tot 6 graden, wat volgens weer.nl normale temperaturen zijn voor eind december.

Komende dagen

Morgen blijft het weer redelijk hetzelfde: er is opnieuw veel bewolking en in het noorden komen ook enkele buien voor. Het wordt 3 graden in Twente tot 6 graden aan zee. Woensdag kunnen we ook de nodige buien verwachten, al laat de zon zich af en toe wel even zien. De temperaturen zijn ietsjes zachter en liggen tussen de 4 en 7 graden.

Lees ook: Zacht winterweer zorgt voor hooikoortsklachten tijdens kerst en oud en nieuw

Weersverwachting op oudejaarsdag

Mensen die donderdag op mooi weer hadden gehoopt komen bedrogen uit: het is namelijk opnieuw bewolkt en er valt de nodige neerslag. Op de Veluwe en Limburgse heuvels kan er naast de regen, zelfs wat natte sneeuw vallen. Het wordt maximaal 2 tot 5 graden.

Nieuwe jaar

In het nieuwe jaar kun je je maar beter flink inpakken: het jaar start namelijk vrij koud als de wind naar het oosten draait. Wel is het overwegend rustig weer, met veel bewolking, soms wat zon en af en toe wat regen. Daarnaast kan er ook natte sneeuw vallen. Echt winterweer met flink wat sneeuw hoeven we voorlopig nog niet te verwachten, omdat het oosten van Europa nog vrij warm is. Bij ons komen de temperaturen overdag tussen de 1 en 5 graden en ’s nachts rond het vriespunt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Hart van Nederland
Beeld | Getty

Ook interessant