Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vakantie in eigen land? Kans op meerdere hittegolven deze zomer

weersverwachting-zomer.jpg

We begonnen de lente al met zomerse temperaturen. Was dit al een voorbode voor de komende zomer? Of hebben we onze portie mooi weer er na de lente weer opzitten? Volgens Weeronline is dit de weersverwachting voor de zomer. 

Kurkdroog en snikheet. De weersverwachting belooft vooral een tropische zomer. 

Dit is de weersverwachting voor deze zomer 

Vorig jaar tikte de thermometer al de 40 graden aan. Kon je die hitte maar met moeite verdragen? Bereid je dan maar vast voor, want ook deze zomer kunnen we dit soort hittegolven verwachten. Volgens Weeronline tikt de thermometer regelmatig de 25 tot 30 graden aan, maar ook hogere tropische temperaturen sluiten ze niet uit. En dat geldt ook al in juni, waarin we waarschijnlijk nog deels in thuisisolatie zitten. Sla dus op tijd de opblaasbadjes, ventilatoren en parasols in om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken terwijl je binnen en in je eigen tuin moet blijven. 

Juli wordt heet en nat 

De zomer start in juni naar verwachting dus met warm weer. Maar helaas slaat dat in juli weer om met flinke buien. Door een west- of zuidwestenwind is de weersverwachting voor juli deze zomer iets minder zonnig. Naast buien kunnen we ook een koele zeelucht verwachten. En dat is na de droogte en hitte wel weer even goed voor de tuin. Maar positief nieuws. De zomervakantie in eigen land valt niet volledig in het water want ook in juli ligt een hittegolf op de loer. Wanneer de wind naar het zuiden draait kunnen we temperaturen richting de 40 graden verwachten. Zul je zien dat je bijna weer terugverlangt naar die regenbuien. 

Lees ook: Oppassen geblazen: door deze dingen wordt je huid gevoeliger voor de zon

Perfecte zomer in augustus

Naast dat hopelijk de maatregelen in ons land tegen augustus redelijk versoepelt zullen zijn, hebben we deze maand nog meer op naar uit te kijken. De wind komt in augustus veelal uit het oosten en noorden waardoor we naast veel zon ook een lekkere frisse wind kunnen verwachten. De temperatuur ligt naar verwachting rond de 25 graden en iets daarboven. Perfect strandweer dus. Nu alleen nog hopen dat de stranden tegen die tijd ook weer open zijn, maar anders is het ook in de tuin in augustus prima uit te houden. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

M19

Margriet 19 is nu te koop. Kun of wil je liever niet naar de winkel te gaan? Online bestellen kan ook heel gemakkelijk en veilig via deze link. Je krijgt ‘m ook nog eens gratis thuisbezorgd!

Ook interessant