Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tot déze dag blijft het komende week tropisch warm

weersverwachting-tot-deze-dag-blijft-het-komende-week-tropisch-warm-margriet.jpg

Er staat ons een week met tropische warmte te wachten, met temperaturen boven de 30 graden. Maar volgens de laatste weersverwachting slaat dat weerbeeld deze week nog flink om.

Wij vertellen je wanneer, zodat je weet tot wanneer je nog even flink moet genieten (of juist moet afzien, als je die hitte slecht trekt).

Smeren, smeren en nog eens smeren

Eén ding is zeker: het is vandaag genieten geblazen, met temperaturen tot 25 graden. “We krijgen een mooie zondag met veel zon en aangename temperaturen”, zo voorspelt Raymond Klaassen van Weerplaza. “De wind is rustig en waait uit het noorden tot noordoosten. Er is nauwelijks bewolking aanwezig en de zon kan prima schijnen.” Mensen die naar buiten gaan, doen er verstandig aan om zich flink in te smeren. De zonkracht is namelijk uitzonderlijk hoog, waardoor je al binnen een kwartier kan verbranden.

Tropische weersverwachting

Ook na het weekend blijft het heerlijk tropisch warm. De wind komt uit het zuiden en zuidoosten, wat betekent dat warme tot zeer warme lucht uit Zuid-Europa noordwaarts naar ons land stroomt. Maandag schieten de temperaturen dan ook nog verder omhoog en kan het maar liefst 30 graden worden. Op sommige plekken kan het zelfs nóg warmer worden. “Maandag maken we een sprong in de temperatuur. Het wordt 24 tot 29 graden en misschien wel 30. Daarna komen er nog meer nog meer dertigers. Komende week hebben we dus waarschijnlijk de eerste tropische dag”, aldus Klaassen.

Lees ook:
Dít is de weersverwachting voor de rest van de zomer van 2021

Volgende week omslag

Helaas blijft dit niet de hele week zo: vanaf woensdagavond neemt de kans op een stevige regen- of onweersbui toe. Daarna kan het weer een stuk wisselvalliger worden, met richting het weekend lagere temperaturen. Met een graad of 21 alsnog heerlijk, maar wel flink koeler dan de komende tropische dagen. Geniet er dus nog maar even van zolang het kan!

Bron | AD
Beeld | Getty

Margriet 26 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week álles over het strand. Van de leukste stranden in Nederland tot aan juttersgeheimen. Verder ook: wat te doen als je kind gaat scheiden, slanke zomerrecepten, wanneer je gek van geluid wordt en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant