Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Maart roert zijn staart: flinke weeromslag op komst

weersverwachting-maart.jpg

Het leek wel lente, zo warm en zonnig als het de afgelopen dagen was. Helaas staat ons een flinke weeromslag te wachten. De laatste weersverwachting voor begin maart belooft weinig zonnigs.

Er kan deze week zelfs nog wat hagel en sneeuw gaan vallen, voorspelt Weeronline.

Koude noordenwind vanaf donderdag

Met temperaturen van 16 tot zelfs 20 graden was het de afgelopen dagen uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Maar maart roert zijn staart: er staat ons kou te wachten. Vrieskou, zelfs. Die weeromslag begint donderdag door een noordenwind. Die voert koude lucht aan vanuit de Noordzee, waardoor het maximaal 6 à 8 graden wordt. Daarbij is het ook bewolkt en is er kans op regen.

Hagel en sneeuw op zaterdag

Ook vrijdag komt de temperatuur niet boven de 8 graden uit. Het blijft dan naar verwachting wel grotendeels droog en de zon laat zich wat meer zien. Maar op zaterdag kan er zelfs een winters buitje vallen, zoals hagel of wat natte sneeuw. Zet je in het weekend ook schrap voor vorst: in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt een temperatuur van -5 tot -7 graden voorspeld.

Lees ook:
Minder muggen na koude winter? Dít doet het huidige weer met ze

Hoopvolle weersverwachting voor maart

Vanaf volgende week klimmen de temperaturen weer iets omhoog naar zo’n 10 graden. Maar het lenteweer waar we de afgelopen dagen zo mee verwend zijn? Dat ligt nog niet in het nabije vooruitzicht, maar de kans is er wel. “Wanneer net als in februari een zuidenwind opsteekt, dan wordt het gelijk écht warm voor de tijd van het jaar”, meldt Weeronline over de weersverwachting voor de rest van maart. “Een dikke 20 graden zit er dan in, zeker voor het zuiden en zuidoosten. Kortom: haal die T-shirts en korte broeken of rokken maar uit de kast, maar berg de winterjas nog niet op!”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weeronline
Beeld | Getty

Ook interessant