Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Opnieuw een tropische zomer? Dít is de weersverwachting van 2020

weersverwachting-2020-margriet.jpg

Het is nog maar nét 2020, of de weersverwachting voor de zomer wordt al onder de loep genomen. Kunnen we dit jaar weer een tropische zomer verwachten?

De afgelopen jaren leek er een stijgende lijn te zitten in de temperaturen. Iedere zomer een beetje heter, iedere winter een beetje milder. Gaat deze trend zich dit jaar voortzetten? Dit zijn de voorspellingen. Er is – zoals altijd – goed en slecht nieuws.

Schaatsen op natuurijs

Januari verloopt zoals we dat van de afgelopen jaren gewend zijn: koud en nat, met een gemiddelde temperatuur van zo’n vier graden. Toch kunnen er ook droge en koudere perioden tussen zitten, dus de hoop op schaatsen op natuurijs is nog niet helemaal verloren.

Extreem veel regen

In februari is de winterpret voorbij en kunnen we extreem veel regen verwachten. Het weer zal zacht zijn, en een westelijke stroming voert regengebieden en zachte lucht aan. Je paraplu zal deze maand dus geen overbodige luxe zijn.

Warme lente

De lente brengt beter nieuws. Naar verwachting wordt deze bovengemiddeld warm en hebben we een grote kans op vroege lentedagen. Wellicht kunnen we in maart al temperaturen boven de vijftien graden tegenkomen. Hoera! Natuurlijk is een Nederlandse lente geen lente zonder wat neerslag, maar dit zal waarschijnlijk niet meer worden dan normaal.

Tropische zomer?

De zomer is nu nog lastig te voorspellen, maar er zijn volgens weerexperts twee mogelijk scenario’s. Een hete zomer zal het in ieder geval worden, maar of deze zomer nat of droog wordt, is nog even te bezien. Een warme Noordzee verdampt meer vocht, wat in veel buien resulteert. Maar als de hogedrukgebieden het weer gaan domineren, zoals in de hete zomer van 2018, dan gaan we juist een droge zomer krijgen. Even afwachten, dus.

Bron | Weeronline.nl
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant