Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Opnieuw weerrecord verbroken: koudste 6 oktober óóit

opnieuw-weerrecord-verbroken-koudste-6-oktober-ooit.jpg

Vond jij het zondag ook wel érg fris voor de tijd van het jaar? Dat heb je je niet ingebeeld: het werd gister 9,6 graden in De Bilt, wat betekent dat we een nieuw weerrecord te pakken hebben! Het was namelijk de koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen.

Het oude record stamt nog uit 1936: toen werd het op 6 oktober niet warmer dan 10,1 graden in De Bilt.

Onder de tien graden

Vooral in het midden van het land was het zondag kouder dan normaal. “Er hing een lagedrukgebied en het heeft bijna de hele dag geregend. Dat brengt de temperatuur in De Bilt behoorlijk omlaag”, aldus NOS-weerman Marco Verhoef. Ook op andere plaatsen in het land bleef de temperatuur onder de tien graden steken. In Volkel (Noord-Brabant) en Deelen (Gelderland) werd het niet warmer dan 9,2 graden. In Friesland en Groningen was het juist wat warmer. “Daar hadden ze minder last van de regen”, aldus Verhoef.

Warmere lucht

In Zeeland werd het zelfs 16 graden, met dank aan de wind die warmere lucht uit het westen aanvoerde. Daar merkten ze dus niks van de koudste 6 oktober ooit gemeten. De rest van het land had helaas te maken met een koude oostenwind. Nieuwsgierig wat het weer de komende weken gaat doen? Hier kun je de weersvoorspelling van de maand oktober lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Beeld | iStock

Ook interessant