Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het lijkt nu wel zomer, maar dít doet het weer met Pasen

het-lijkt-nu-wel-zomer-maar-dit-doet-het-weer-met-pasen.jpg

Het is nog maar net lente, maar het lijkt wel zomer vandaag. Lokaal kan het zelfs 26 graden worden. Houdt dit mooie weer aan tot en met Pasen?

Weerexperts hebben goed en iets minder goed nieuws voor ons.

Gevoelstemperatuur van 27 graden

Dat wordt bakken vandaag. In de tuin, op je balkon én wellicht op de barbecue: het kan lokaal namelijk 21 tot 26 graden worden. En omdat er bijna geen wind staat, is er een gevoelstemperatuur van 23 tot maar liefst 27 graden. Behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Dinsdag braken we al een weerrecord met de warmste 6 april ooit gemeten (23 graden). Normaal gesproken is het nu een graad of 12.

April doet wat hij wil

Tot en met vrijdag blijft het droog, vrij zonnig en warm met zo’n 20 tot 24 graden, zo meldt Weeronline. Maar het gezegde ‘april doet wat hij wil’ is er niet voor niets. Het weer in april kan plotseling omslaan. En dat is helaas ook het geval met Pasen.

Het paasweekend begint nog warm met zo’n 20 tot 23 graden en af en toe wat wolkenvelden. Zaterdagmiddag en -avond kan er door de warmte lokaal wat onweer zijn.

Koele Paasdagen

Eerste Paasdag begint een stuk bewolkter en koeler met zo’n 12 tot 15 graden. ’s Middags wordt het warmer: “Tussen de buien door is de temperatuur met 15 tot 20 graden perfect om in eigen tuin paaseieren te gaan zoeken”, zo vertelt weerman Yannick Damen. “Ook voor een verlate paasbrunch kun je prima buiten zitten en is het zeker in de zon goed toeven.”

Tweede Paasdag is in vergelijking met de afgelopen zomerse dagen ook fris met zo’n 12 tot 16 graden en hier en daar een spat regen. Gelukkig klaart het ’s middags weer op. En in de loop van volgende week gaan de temperaturen ook weer in de lift.

Iets lekkers op tafel toveren met Pasen? In het Margriet-kookboek vind je de heerlijkste recepten.Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Ook interessant