Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waar blijft de zomer? Komende week blijft het weer onstabiel

weer-juli-onstabiel.jpg

De afgelopen dagen was het wel warm, maar kregen we hier en daar nog een flinke bui voor de kiezen. Ook bleef het op veel plaatsen wisselend bewolkt. En dat terwijl het inmiddels toch echt hartje zomer is. Het weer blijft ook in de volgende week van juli onstabiel. Maar gelukkig wordt ons geduld wel bijna beloond, want eind volgende week is het dan eindelijk weer tijd voor zomerse temperaturen en zon.

We leggen je uit wat je van het weer kunt verwachten.

Onstabiel weer in juli

Hoewel het zonnetje vandaag af en toe wel doorbreekt, blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. Daarnaast kan vooral in de noordelijke helft van het land een bui vallen, en is er in het (noord)oosten kans op onweer. In het zuiden en zuidwesten van het land is de kans op een bui een stuk kleiner. Toch is er nog niet echt sprake van zomers weer en dat blijft waarschijnlijk ook nog wel even uit. Volgens Buienradar hebben we namelijk een onstabiele week voor de boeg.

Wisselvallig weer blijft

Op maandag is het opnieuw bewolkt, en breekt de zon af en toe door. Dan is er wederom in het noordoosten kans op een bui, maar ook het zuidwesten kan een nat pak verwachten. De temperatuur stijgt aan zee tot 21 graden en in het oosten tikt het kwik de 25 graden aan. 

Lees ook: Dít is waarom we vaak onweer krijgen na een paar warme dagen

Einde van de week eindelijk zon

En ook in de volgende week van juli blijft het weer onstabiel. Zon, wolken, regen en onweersbuien wisselen elkaar de eerste helft van de week dagelijks af. Vanaf dinsdag kan het op sommige plekken langdurig regenen en neemt de kans op onweer toe. Op woensdag is er de meeste kans op onweer en ook donderdag kan het nog stevig rommelen. Het blijft tussen de 20 en 24 graden. Daarna lijkt het weer eindelijk op te klaren. Tegen het einde van volgende week blijft het naar verwachting droog en kunnen we meer zomers weer verwachten. Dan zal de zon vaker schijnen en stijgt het kwik weer richting de 25 graden. 

Bron | Buienradar, Hart van Nederland, Weer.nl
Beeld | Getty Images

Margriet Extra 5 zomer

In de zomer wil je maar één ding: achterover leunen met een koud drankje en een tijdschrift, een mooi verhaal of een leuke puzzel. In de nieuwe Margriet extra: Vakantie! vind je het allemaal in één grote zomerspecial (alleen het drankje moet je zelf even regelen). Bestel Margriet extra: Vakantie! nu online of haal ‘m in de winkel.

Ook interessant