Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Komt de zon nog terug? Dít wordt het weer in mei

komt-de-zon-nog-terug-dit-wordt-het-weer-in-de-maand-mei.jpg

Nog een paar dagen en dan is het mei: de zomer komt dichterbij! Toch zijn we nog niet verlost van het verplicht thuiszitten. Gelukkig staat ons wel zonnig weer te wachten.

We hebben in april al wat fijne voorproefjes gehad, maar kunnen helaas niet te vroeg juichen.

Tropisch weer in mei?

De wind komt vaak uit het oosten, dit betekent dat het overdag vaak rond de 20 graden wordt. Op sommige dagen kan het zelfs warmer dan 25 graden worden! Die zomerkleding kun je nu dus écht van zolder halen om lekker in je tuin of op je balkon te genieten. Echt tropisch weer lijken we niet te krijgen. Gelukkig maar, want niets is zo vervelend als je thuis de hitte niet kunt ontvluchten richting het strand.

Tropisch heet wordt het pas als de wind langere tijd uit het zuiden komt en dat gebeurt deze maand waarschijnlijk niet. En Nederland zou Nederland niet zijn als er ook frisse dagen tussen zouden zitten.

Koele ochtendwandeling

Door de oostenwind is het ’s nachts en vroeg in de ochtend nog heel koel, ongeveer tussen de 5 en 10 graden. Sommige nachten kan het zelfs licht gaan vriezen. Voor de vroege vogels onder ons die graag wandelen in de ochtend, doen er goed aan om een wat dikkere jas aan te trekken.

Onweersbuien

Dit warme weertype met een oostenwind levert veel droge dagen op. Maar zo droog als in april wordt het niet. De verwachting is dat de maand mei vrij zonnig wordt, maar er zijn ook dagen dat het wat minder zal zijn. Weeronline verwacht ook regen en onweersbuien. Vooral het zuiden en oosten kunnen in korte tijd veel regen krijgen. Dit is slecht nieuws voor alle planten die je nét hebt neergezet op je balkon of in je tuin. Het water van deze felle regen spoelt namelijk voor een groot deel weg en trekt daardoor moeilijk de grond in. Vergeet dus daarom niet om na een aantal droge dagen alsnog je planten water te geven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Ook interessant