Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Woningsdag of Balkoningsdag? Dit wordt het weer op Koningsdag

weer-op-koningsdag-2021.jpg

Dit jaar kunnen we Koningsdag helaas niet massaal op feestjes, bootjes en festivals vieren en ook de vrijmarkt afstruinen zit er dit keer niet in. Waarschijnlijk vier je het thuis. Maar wordt dat dit jaar met het oog op de weersvoorspellingen eerder een binnen-in-je-Woningsdag of een Balkoningsdag? Dít kun je van het weer verwachten op Koningsdag. 

En wat zijn de voorspellingen voor de dagen daarna, als de terrassen weer open gaan?

Het weer op Koningsdag

Voor veel mensen betekent Koningsdag reden voor een feestje, maar dat gaat voor de tweede keer op rij door de coronapandemie niet door. Toch hebben we nog wel een beetje positief nieuws: het belooft dit jaar namelijk een zonnige Koningsdag te worden. Volgens Weerplaza wordt het heerlijk weer om buiten te zijn. Goede reden om Koningsdag dit jaar dus vanaf je balkon of tuin met de buren te vieren of een lekkere wandeling te maken. En hoewel je Koningsdagplannen misschien in het water zijn gevallen, gebeurt dat met het weer niet. Het blijft namelijk de hele dag droog en de temperatuur kan oplopen tot 15 à 16 graden. Daarnaast staat een overwegend zwak windje. 

Insmeren

Volgens Weeronline wordt op Koningsdag zonkracht 4 verwacht, waardoor insmeren zeker geen overbodige luxe is. Je kunt namelijk binnen een halfuur tot een uur al door deze zonkracht verbranden. 

Lees ook: Beschermt een dagcrème met SPF voldoende tegen de (voorjaars)zon? Dít zeggen experts

Geen terras weer

De dag na Koningsdag gaan de nieuwe versoepelingen in, wat onder andere betekent dat de terrassen onder voorwaarden weer open mogen. De eerste terrasdag start goed met wederom veel zon en temperaturen tussen de 15 en 18 graden. Maar helaas is dat maar van korte duur, en slaat vanaf donderdag het weer om. Dan kunnen we weer meer buien verwachten en door een noordenwind daalt ook de temperatuur vanaf donderdag weer naar rond de 13 graden. Daarnaast kan het landinwaarts gaan onweren. Ook de rest van de week wordt het iets kouder, namelijk zo’n 11 graden op vrijdag en 12 graden op zaterdag. Daarbij kunnen we wederom enkele buien verwachten. 

Bron | Weeronline, Weerplaza
Beeld | Getty Images

Margriet 18 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: test je Oranje-kennis, de 12 mooiste wandelroutes van Nederland, een dossier mantelzorg, álles over quarantaine-kittens en puppy’s en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant