Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Na vandaag slaat het weer om: week regen verwacht

na-vandaag-slaat-het-weer-om-week-regen-verwacht.jpg

De afgelopen dagen hebben we tijdens het Pinksterweekend kunnen genieten van het zonnige weer. De terrassen zijn weer open en daar hebben we flink van genoten. Gelukkig maar, want komend weekend zit het er helaas niet in. Vanaf donderdag wordt het namelijk koel en wisselvallig.

Woensdag schijnt de zon nog geregeld door de aanwezige sluierwolken. 

Goed nieuws voor de boeren

Vanaf donderdag ziet het weerbeeld er heel anders uit. Zonnig is het helaas niet meer, de bewolking overheerst. Donderdag valt de hoeveelheid regen nog wel mee, maar vrijdag kan er lokaal flink wat regen vallen en ook in het weekend vallen er regelmatig buien. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de boeren en de natuur die snakken naar regen. Echter wordt de droogte er niet mee aangepakt, daar is een ‘Europese moesson’ voor nodig, volgens Weeronline, en dat wordt niet verwacht.

De droogte wordt gelukkig wel wat verlicht. In het noorden kan 10-15 millimeter regen vallen. Aan het eind van het weekend kan er zomaar 30 millimeter in de regenmeters zitten. Dit is ongeveer net zo veel als wat er sinds half maart is gevallen.

Schaapscheerderskou

Je kunt je jas weer uit de kast pakken, want het wordt ook een stuk frisser. Donderdag komt de temperatuur uit op 14-17 graden. Vrijdag tot en met zondag wordt het niet warmer dan 13 tot 15 graden. Na het weekend blijft het nog even koel en wisselvallig, maar later in de week wordt het gelukkig weer warmer. Normaal gesproken is het begin juni zo’n 18-21 graden.

De zomer komt steeds dichterbij, maar in juni wordt het dus iets frisser. Een wat koelere periode in de maand juni wordt ook wel ”schaapscheerderskou” genoemd. Deze relatief koude periode komt vaker voor rond 5 tot 20 juni. Deze naam is afkomstig uit de tijd dat in deze frisse periode de schapen werden geschoren. Bij schaapscheerderskou staat er een noorden- tot noordwestenwind, is er veel bewolking en zijn de temperaturen laag door relatief koud zeewater.

Lees ook: Heb je zelf geen tuin? Kijk of er dan een deeltuin bij jou in de buurt is

Bron | Weeronline.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant