Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

De maand juli heeft extreme weersomstandigheden voor ons in petto

de-maand-juli-heeft-extreem-weer-voor-ons-in-petto.jpg

De maand juli brengt extreem weer met zich mee. Alle seizoenen komen voorbij: veel zon, maar ook veel nattigheid. De meteorologen van Weeronline leggen uit wat we deze maand precies kunnen verwachten. 

Blijf jij in deze periode thuis of ga je op vakantie in eigen land? Dít kun je verwachten wat betreft het weer.

Verschillende weertypes

Als je thuis blijft of in Nederland op vakantie gaat, ben je natuurlijk benieuwd wat het weer gaat doen. Juli heeft er een handje van om te doen wat ‘ie wil. Er komen verschillende weertypes voorbij, meldt Weeronline. De maand juli begint wisselvallig met een typische mix van zon en stapelwolken. Uit de wolken vallen stevige buien – en zelfs hagel – die vooral in het binnenland plaatsvinden. Dit gaat gepaard met onweer en windstoten. Plaatselijk ontstaat er mogelijk wateroverlast, terwijl elders droogte een probleem blijft.

Qua temperatuur is het de eerste helft van de maand meestal zo’n 20-25 graden. In het oosten is het wat warmer en aan zee juist wat koeler. Voor veel mensen zijn dit aangename temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar.

Lees ook
Hete zomer? Deze planten kunnen goed tegen droogte

Warmer, droger en zonniger weer in juli

Gelukkig slaat het weer volgens Weeronline in de tweede helft van juli flink om. We moeten dus nog even geduld hebben! De temperatuur gaat omhoog en op veel dagen bereikt het kwik zomerse tot tropische temperaturen van 25 tot 30 graden. Op sommige dagen wordt het ronduit heet met maxima ruim boven 30 graden en daarmee is er kans op een hittegolf. Nederland zou Nederland niet zijn als er na de tropische dagen geen stevige regen- en onweersbuien ontstaan. Houd hier dus wel rekening mee dat het zo nu en dan met bakken uit de lucht kan vallen.

Augustus

Het weer voorspellen is heel lastig, maar toch durven meteorologen alvast een voorzichtige voorspelling te doen voor de maand augustus. Naar verwachting wordt augustus een droge maand met heel veel zomerse en tropische dagen. Het kan zelfs extreem heet worden met temperaturen rond de 35 tot 40 graden. De kans op meerdere hittegolven is daarom niet uitgesloten. Maar: niets is zo veranderlijk als het weer.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Weeronline.nl
Beeld | iStock

Ook interessant