Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Weer deze week: geen lenteweer in zicht, maar wél sneeuw

weer-deze-week-geen-lenteweer-in-zicht-maar-wel-sneeuw-margriet.jpg

De lente mag dan wel bijna van start gaan, maar dat betekent niet dat we de komende dagen al kunnen genieten van zacht lenteweer. Sterker nog: als we meteoroloog Reinier van den Berg van Buienradar moeten geloven, kan het deze week zelfs gaan sneeuwen.

“Het blijft voorlopig koud en bewolkt. En verderop in de week wordt het zelfs nog een stuk kouder,” aldus Van den Berg.

Normaal voor deze tijd van het jaar

Vorig jaar was dit wel anders: in maart was de intelligente lockdown namelijk nét gestart, maar konden we wel al genieten van heerlijk lenteweer dat uiteindelijk overging in echt zomerweer. Helaas was vorig jaar echt een uitzondering, want normaal gesproken is het in maart een stuk frisser. De komende dagen blijft het dan ook fris en bewolkt met zo nu en dan ook een regenbui. “En vanaf donderdag wordt het een stuk kouder. Sterker: het kan vrijdag zelfs wat gaan sneeuwen. En ik verwacht niet dat het blijft liggen, maar zelfs dat is nog mogelijk. Het wordt er koud genoeg voor.”

Lees ook: Waarom de lente ons gezonder én vrolijker maakt

Echt geen lenteweer

Nu is natuurlijk niets zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland, maar toch hoeven we volgens Van den Berg geen plotselinge ommezwaai te verwachten. “De weersverwachting is vrij zeker. De komende week is het verhaal duidelijk en ook daarna lijkt het nog even hetzelfde te blijven. Nee, maart gaat er dit jaar niet in slagen ons een voorjaarsgevoel te bezorgen. Mooier kunnen we het niet maken.” Kortom: het lenteweer laat voorlopig nog even op zich wachten…

Wist je trouwens dat het geen kwaad kan om je huid alvast voor te bereiden op de lentezon? Wij leggen je hier uit hoe je dat kunt doen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant