Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Na regen komt zonneschijn: vanaf volgende week wordt het mogelijk 20 graden

weer-juni.jpg

Tweede Pinksterdag valt dit jaar behoorlijk in het water, en ook de rest van de week blijft het nog niet helemaal droog. Maar richting het begin van juni kunnen we eindelijk lekkerder weer met een zonnetje en 20 graden verwachten. We zullen dus wel nog even geduld moeten hebben…

En is het dan daarna eindelijk echt klaar met het wisselvallige weer? 

Regen, regen en nog meer regen 

De maand mei eindigt behoorlijk nat. Vandaag trekt er vanuit het westen een regengebied het hele land over. En die buien gaan lokaal ook gepaard met hagel en onweer. Morgen kunnen we opnieuw buien, hagel en onweer verwachten, al laat het zonnetje zich af en toe nog door de stapelwolken heen zien. De temperaturen liggen tussen de 12 en 14 graden, wat koud is voor deze tijd van het jaar. En ook op woensdag kunnen we nog steeds buien verwachten. 

Het weer klaart richting het begin van juni op

We sluiten mei niet helemaal nat af, want hoe dichter we bij het begin van juni komen, hoe meer het zonnetje zich laat zien. Het wordt vanaf donderdag een stuk droger, en doordat de zon vaker schijnt, gaan vanaf dan ook de temperaturen weer iets meer omhoog. Vanaf vrijdag kan het in het zuiden van het land al 20 graden worden en vanaf zaterdag neemt ook de temperatuur in de rest van het land steeds meer toe. Ook zal er een stuk minder wind staan dan de afgelopen dagen. Zo kunnen we mei toch nog zonnig afsluiten en juni op het terras beginnen. 

Lees ook: Aha: dít is waarom we zo graag over het weer praten

Geen wisselvallig weer meer

Het is lastig te voorspellen of we in juni alleen nog maar mooie dagen kunnen verwachten, maar volgens Weeronline is de kans dat het na volgend weekend opnieuw nat en koud wordt wel klein. Toch wordt het waarschijnlijk ook niet echt heet, maar blijft het bij normaal lenteweer voor deze tijd van het jaar met temperaturen rond de 20 graden. Volgens Weeronline zullen we een paraplu dus nauwelijks meer nodig hebben. 

Bron | NU.nl, Weerplaza, Weeronline
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant