Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoeraaaa: de zomer keert eind deze week terug (en hoe)

hoeraaaa-de-zomer-keert-terug-het-wordt-mooi-weer-in-augustus.jpg

Terwijl het er begin augustus nog op leek dat we qua nattigheid richting de herfst gingen, kunnen we nu weer opgelucht ademhalen. Het wordt eind van de week weer zomer!

Houd dus nog even vol; over een kleine week zit jij weer aan je ontbijt in de zon.

Weer augustus

Inmiddels kennen we het weerplaatje voor de maand augustus wel een beetje. Regen, wind en lage temperaturen. Het is niet voor het eerst dat deze zomermaand vooral in het teken staat van herfstig weer. Hoe fijn is het dat daar aan het einde van de maand nog even verandering in komt.

Warme lucht

Vanaf vrijdag wordt het weerbeeld minder onstuimig en gaan de temperaturen langzaam omhoog. Door een hoge drukgebied, afkomstig vanuit Scandinavië, komt er een zuidelijke stroming op gang die warme lucht (en dus het mooie weer) onze kant op duwt. In het zuidoosten van Nederland gaat de temperatuur op donderdag al richting de 25 graden, waarna deze op vrijdag in dezelfde regio wordt overschreden. Op zaterdag kan het in Limburg zeker 27 graden worden!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

30 graden

Met een beetje mazzel gaan de temperaturen op zondag en maandag in sommige delen van het land nog verder omhoog en kan het oplopen tot maar liefst 30 graden. Uiteraard zijn deze weersvoorspellingen vrij ver vooruit berekend en kan daar nog verandering in komen.

Hete zomer

Dat het weer zo heet gaat worden als eind juli is vrijwel onmogelijk. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de grond door het slechte weer van de afgelopen tijd behoorlijk is afgekoeld én omdat de zon natuurlijk niet meer zo hoog aan de hemel staat. Daarnaast zijn we alweer behoorlijk wat dagen van de langste dag (21 juni) verwijderd en hebben we alweer minstens twee uur minder zonlicht op een dag dan een maand geleden.

Desalniettemin: geniet nog even van de zomer!

Bron | Metronieuws, Weerplaza
Beeld | iStock

Ook interessant