Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Weekend met tropische 30 graden maar ook onweer op komst

30-graden-zomer.jpg

Er staat ons een heerlijk zomerse week te wachten. Maar aan de horizon doemen er nieuwe regen- en onweersbuien op. En we gaan een tropische 30 graden tegemoet.

We delen de laatste weersvoorspelling met je, zodat je dagje strand, middagje terras of barbecue niet in het water valt.

Zon, zon, zon

Van dinsdag tot en met vrijdag breekt de zon in het hele land goed door. Met temperaturen tussen de 20 en 25 graden is het heerlijk zomerweer. En, ook niet onbelangrijk: het blijft droog! In het noorden en oosten van het land kunnen wel wat wolkenvelden overtrekken, waardoor de zon zich wat minder laat zien. Maar dat mag de pret van een barbecue, borrelen op het terras of dagje varen niet drukken.

Lees ook:
Blijft het zonnige weer nu wél aanhouden? Zo gaat de tweede helft van de zomer eruitzien

30 graden met later op de dag onweer

Op zaterdag stijgt de temperatuur lokaal naar een tropische 30 graden. Dit is dus het beste moment voor een dagje strand. Ga wel op tijd, want later op de dag komen er vanuit het zuidwesten buien het land binnen met kans op onweer. In de nacht naar zondag kan het overal in het land bliksemen. Zondag begint overwegend droog, maar in de avond worden nieuwe regen- en onweersbuien verwacht. Met zo’n 25 à 26 graden is het een stukje koeler dan zaterdag.

Lees ook:
Eerste kruidnoten nu al in de winkel gespot: altijd lekker of echt te vroeg?

Wisselvallige week

Maandag koelt het nog meer af, naar zo’n 22 graden. En ook dan kunnen er wat buien met onweer vallen. De rest van de week blijft met zo’n 23 graden zomers, maar wel wisselvallig. Wil je het nog even flink van het zomerweer nemen, dan is deze week en komend weekend toch echt wel je uitgelezen kans. Wat zijn jouw plannen?

Bron | Weer.nl
Beeld | Getty

Ook interessant