Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit weekend opnieuw raak: heerlijk warm herfstweer in aantocht

dit-weekend-opnieuw-raak-heerlijk-warm-herfstweer-in-aantocht.jpg

Heb jij afgelopen weekend ook zo genoten van de warme temperaturen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want dit weekend zal het niet veel anders zijn. Er dringt zaterdag een nieuwe golf met warme lucht binnen, waardoor we heerlijk zacht herfstweer gaan krijgen.

Helaas zal het niet alleen maar genieten zijn, want zondag is er ook nog wat regen voorspeld. Maar wat ons betreft mag dat de pret niet drukken.

Na zonneschijn komt regen op vrijdag

Vandaag lijkt de dag in eerste instantie lekker zonnig te beginnen, maar in het westen hangt er al aardig wat bewolking waardoor de zon al snel weer verdwijnt. De bewolking trekt gedurende de dag ook langzaam naar het oosten van het land. Qua temperatuur is het vandaag goed te doen: het wordt namelijk tussen de 12 en 15 graden, wat betekent dat het heerlijk zacht herfstweer is.

Mensen die aan de kust wonen hebben het wat minder goed getroffen, want daar kan het vanmiddag nog flink gaan waaien met maximaal windkracht 6. De wind zorgt voor de aanvoer van regen, gedurende de dag trekken er vanuit het westen ook een paar regenbuien richting het oosten. Ruimte voor de zon is er dan niet echt meer. In de avond trekt het regenfront naar het noordoosten weg, waarna het wat opklaart. Plaatselijk kan er dan ook nog mist ontstaan.

Lees ook:
Waarom het in de herfst vaker mistig is

Heerlijk warm herfstweer in het weekend

Qua temperaturen hebben we zaterdag niks te klagen. De dag begint weliswaar een beetje grijs met wolkenvelden en lokaal wat mist, maar die mist verdwijnt al snel. In de middag ontstaan er ook wat gaatjes in het wolkendek, waardoor de zon zich af en toe laat zien. Het is perfect wandelweer, want op de meeste plaatsen blijft het droog. Met een zwakke tot matige wind aan de kust en soms vrij krachtige zuidelijke wind, wordt het 12 graden in de noordelijke provincies tot 16 graden in het zuiden.

Zondag zijn de temperaturen ook lekker zacht, maar kan het helaas in de middag flink gaan regenen. Daarnaast gaat het aan de kust lekker waaien, waardoor het zomaar zou kunnen dat windkracht 8 gehaald wordt. Verder blijft het erg zacht voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen de 14 en 17 graden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weer.nl
Beeld | Getty

Ook interessant