Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

We zijn er nog niet vanaf: woensdag tóch weer kans op sneeuw

woensdag-sneeuw.jpg

Het leek er even op dat we deze week sneeuwvrij zouden doorkomen, maar vanaf dinsdag neemt de kans op winterse neerslag toch weer toe. Vooral in de nacht van dinsdag op woensdag kan Nederland even wit kleuren.

“Waar en wanneer die sneeuw precies gaat vallen, is lastig om te zeggen,” zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. “We verwachten dat dinsdagavond laat de eerste vlokken gaan vallen. Dat zal vooral in de zuidelijke provincies zijn.”

Dun laagje sneeuw

“In de nacht van dinsdag op woensdag blijft het lokaal sneeuwen en door de lage temperaturen zal die sneeuw blijven liggen.” Automobilisten in het zuiden van het land kunnen in de ochtendspits dan ook te maken krijgen met een dun laagje sneeuw. “Woensdag overdag blijft het waarschijnlijk dóór sneeuwen,” aldus de meteoroloog.

Kwakkelweer

De rest van de week hebben we helaas te maken met echt kwakkelweer. “Overdag is het een graad of drie, ’s nachts vriest het licht,” vertelt Middendorp. “Vanaf het weekend wordt het weer iets warmer, maar ook dan kan er nog winterse neerslag vallen. Dat kan natte sneeuw, hagel en regen zijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock

Ook interessant