Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waylon is lekker nuchter over de grote finale vanavond

waylon-anp.jpg

Meedoen is leuker dan winnen, zeggen ze wel eens. Maar nu we toch met zo’n stoer nummer in de finale van het Eurovisie Songfestival staan… Waylon zelf blijft er lekker nuchter onder.

“We gaan altijd voor één, maar in ieder geval voor een plek in de top vijf”, vertelt de zanger vlak voor de repetities bij zijn hotel in Lissabon. Vanavond is hij als 23ste aan de beurt met zijn vrolijke nummer Outlaw In Em. In totaal doen 26 landen mee. Wel even geduld hebben dus!

Goed uitgeslapen

Waylon vertelt dat hij zich lekker ontspannen voelt. “Ik ben heel rustig, ik voel me heel relaxed en vanavond is een beetje overgeleverd aan de goden. Het enige wat wij kunnen doen, is gewoon iets heel verschrikkelijks goeds neerzetten. En dat gaan we doen. Iedereen is uitgeslapen,” zegt hij op NU.nl.

Tussen favorieten Israël en Cyprus

Waylon vindt het wel fijn dat hij in de tweede helft van de finale zit. Hij is na Israël aan de beurt, daarna treedt Cyprus op. Deze landen zijn allebei favoriet voor de eerste prijs. “Ik vind het leuk om tussen twee favorieten in te zitten, zodat je thuis toch een beetje een afweging kunt maken wat je nou eigenlijk echt goed vindt.”

Waylon trad vrijdag al op voor de vakjury. Het oordeel van de juryleden telt voor vijftig procent mee voor de eindscore. “Gisteravond ging goed, het was een fijn optreden voor de jury. Maar we hebben zo veel repetities, je wordt er helemaal moe van.”

Vanavond begint om 21 uur op NPO1 de finale van het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse punten worden dit jaar uitgedeeld door OG3NE, die in 2017 namens Nederland aan het Songfestival deelnam.

Foto: ANP

Lees ook

Máxima reageert op wanhopige videoboodschap van moeder Insiya (4)
Hoe merk je dat je lever aan het vervetten is?
Vitamine D2 of vitamine D3: welke vorm is beter voor je lichaam?

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant