Nieuws

Wat mooi: deze vrouw denkt tijdens kerst op een bijzondere manier aan militairen

grootste-kersthits-aller-tijden.jpg

Alle Nederlandse militairen die tijdens kerst op missie zijn, worden niet vergeten. De 31-jarige Marlies Heijboer denkt aan hen. En dat doet ze op een heel persoonlijke manier.

Marlies stuurt de militairen een kerstkaart. Geen voorgedrukt kaartje, ze schrijft ze allemaal met de hand. Uiteindelijk kunnen ruim 1.100 militairen een kaartje van haar verwachten. Marlies is op 14 december 2017 begonnen met kerstkaarten schrijven. “Sindsdien ben ik blijven schrijven, elke dag ongeveer vijf kaarten. In totaal zijn het er 1.163,” zo vertelt ze in een video op ad.nl. Ze vindt het ‘een mooie manier om waardering te uiten voor de militairen die op missie zijn. Ze zijn daar om een hoger doel te dienen.’ Dat zij hun ‘veiligheid daarvoor in de waagschaal leggen’ vindt ze heel waardevol. Ook staat ze erbij stil dat militairen maandenlang weg zijn van hun gezinnen, ook tijdens de feestdagen.

Geen foto

Marlies zet geen persoonlijke informatie over zichzelf op de kaart en stuurt geen foto mee. Wel maakt ze haar adres bekend. Of ze een kaartje terug wil krijgen? “Natuurlijk hoeft dat niet. Maar ik zou er wel heel blij en verrast mee zijn.”

Bron | ad.nl
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant