Wat doe jij eigenlijk op het toilet?
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wat doe jij eigenlijk op het toilet?

Het toilet blijkt een fijne plek te zijn voor veel meer zaken dan alleen waarvoor-ie is bedoeld. Zo blijkt tenminste uit onderzoek van een grote toiletpapierfabrikant. Wat we graag doen in het kleinste kamertje? Facebooken! En dat is niet het enige.

Favoriete bezigheid op het toilet

Page Vochtig toiletpapier deed onderzoek naar toiletgewoontes onder 42.370 Nederlanders en ruim 50.000 Belgen. Wat blijkt? In 2013 was het lezen van de krant op het toilet nog favoriet. Zo’n 20% van de Nederlanders zat toen op het toilet met zijn broek op de hielen en de krant op schoot. Nu leest nog maar 5% op deze manier de krant. Wat we dan wel doen? De meest geliefde bezigheid op het toilet is tegenwoordig facebooken! Zo’n 26% noemt het gebruiken van Facebook als favoriete bezigheid op de wc. Dat wordt op de voet gevolgd door whatsappen; 1 op de 5 mensen stuurt weleens een WhatsApp-bericht vanaf het toilet.

Grappig verschil: Belgische toiletbezoekers zitten minder vaak op Facebook en gebruiken WhatsApp ook minder dan de Nederlanders. Wel lezen zij nog steeds meer kranten en tijdschriften tijdens een toiletgang.

WC-bezoek? Verjaardagskalender checken!

Een onverminderd populaire bezigheid is het checken van de verjaardagskalender. Één op de vier van alle Nederlandse ondervraagden werpt een blik op de wc-kalender. Dat was in 2013 het geval en ook in 2016. Een typisch Nederlandse gewoonte? In België gebruikt namelijk maar 6% hun bezoek als reminder voor verjaardagen.

En handen wassen, hoe zit het daarmee ?

De fabrikant vroeg trouwens ook hoe het is gesteld met het handen wassen na een toiletgang. Een opvallende conclusie: slechts de helft van de toiletbezoekers wast zijn handen na het toiletbezoek…

3x wat je nog meer wilt weten over de wc:

  1. Wist je dat het toilet op kantoor door veel werkenden wordt gebruikt voor een mediatie-oefening.
  2. Hoe ga je naar de wc in je bruidsjurk? Zo!
  3. Zit jij wel goed op de wc?

En jij… wat doe jij op het toilet?

Ook interessant