Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Maak je borst maar nat: warm weer zorgt voor piek aan muggen

maak-je-borst-maar-nat-warm-weer-zorgt-voor-piek-muggen-margriet.jpg

Hoewel we de komende dagen nog steeds heerlijke temperaturen hebben, kan er zo nu en dan ook een regenbui vallen. Voor muggen is deze combinatie van regen, warm weer én een hoge luchtvochtigheid ideaal, dus maak je borst maar nat!

De kans is erg groot dat je de komende nachten de nodige muggen in je slaapkamer tegenkomt. En dat is natuurlijk allesbehalve fijn.

Ideale weersomstandigheden voor muggen

De komende dagen zijn er genoeg periodes met zon, maar er kan ook de nodige regen vallen. In sommige delen van Nederland gaat het niet alleen regenen, maar ook nog eens onweren en hagelen. De temperaturen blijven rond de 20 graden liggen, wat natuurlijk nog steeds erg aangenaam is. En het is niet alleen voor ons aangenaam, ook muggen gedijen érg goed bij de combinatie van regen, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Lees ook:
Zó herken je het verschil tussen een muggenbult en een processierups-bult

Op zoek naar bloed

Als het warmer wordt, komen de vrouwtjes namelijk uit hun winterrust en gaan ze op zoek naar bloed voor de ontwikkeling van hun eitjes. Tel daar nog wat regenbuien bij op en je kunt een mug niet blijer maken. “Een eitje kan al in 6 à 7 dagen uitgroeien tot een volwassen mug”, zo vertelt entomoloog Wouter Dekoninck aan Het Laatste Nieuws. “We verwachten dus dat er veel meldingen van steekmuggen gaan volgen.” En helaas zijn we er voorlopig nog niet vanaf. De verwachting is namelijk dat de muggen zeker tot oktober actief blijven, met meestal een piek in september. Het kan dan ook geen kwaad om wat maatregelen te nemen tegen de beestjes.

Bron | HLN
Beeld | Getty

v

Ook interessant