Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Voor het eerst sinds de zomermaanden kan het vandaag zó warm worden

voor-het-eerst-sinds-de-zomermaanden-kan-het-vandaag-zo-warm-worden.jpg

Het wordt vandaag heerlijk warm. Zó warm, dat we misschien wel het ‘record’ van een zomerdag in juli gaan inhalen. Iedereen weet dat de zomer niet zo denderend warm was, dus laat die nazomer maar komen!

Laten we meteen met de deur in huis vallen: het kan vandaag, op deze septemberdag, 25 tot 28 graden worden, en in het zuiden lokaal zelfs 29 graden. Een flinke temperatuur voor een dag in september, maar toch is het nog geen warmterecord. Het voelt wellicht wel zo, omdat de zomermaanden juli en augustus zo matig waren en we daar geen uitschieters qua temperatuur zagen.

Lees ook:
Aha: dít is waarom we zo graag over het weer praten

Lekker warm

Dat de temperatuur vandaag in het hele land piekt is voor het eerst sinds 18 juli. In augustus werd op de warmste dag in De Bilt slechts een temperatuur van 25,2 graden gemeten. Dat was op 12 augustus en nota bene was dat de laagste maximumtemperatuur op het hoofdstation sinds augustus 1993. Dat zegt nogal wat. Toch werd het landelijk toen wel iets warmer, want in Arcen (Limburg) tikten ze de 27,6 graden aan.

Warmste dag?

Op 18 juli werd de hoogste julitemperatuur dit jaar gemeten in Arcen. Het werd toen 28 graden. In De Bilt werd die dag 26,6 graden gemeten. De kans bestaat dus dat het in De Bilt vandaag warmer wordt dan dat, en dan zou het de warmste dag op het landelijk hoofdstation zijn sinds 27 juni. Dat is ruim tien weken geleden.

Lees ook:
Wat is een indian summer, en hebben we dat nu in Nederland?

Geniet van het mooie weer vandaag!

Bron | Weeronline
Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: nieuwe afleveringen van ‘Mijn verhaal’ de podcast! In dit tweede seizoen van de indrukwekkende podcastserie gaan we wederom in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Met verhalen over verlies, bijzondere liefdes en ingrijpende ervaringen. Beluister vanaf 1 september iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant