Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Warm douchen voor een betere nachtrust werkt alléén op deze manier

warm-douchen-voor-een-betere-nachtrust-werkt-alleen-op-deze-manier.jpg

Voor het slapengaan een warme douche nemen kan heerlijk ontspannend zijn. De straal spoelt alle hectiek en prikkelingen na een drukke (werk)dag letterlijk van je af en het warme water op je lichaam maakt je lekker rozig. Klaar om onder de wol te kruipen! 

Rekensommetje

Val je na het douchen niet als een blok in slaap? Dat kan aan je timing liggen. De tip: neem voor een betere nachtrust je warme douche niet vlák voordat je naar bed gaat, maar zo’n 90 minuten daarvoor. Dat zit zo.

Rond 22.30 uur ’s avonds bereikt je lichaam zijn hoogste temperatuur, om vervolgens het afkoelproces te starten. Tijdens dit proces wordt melatonine aangemaakt, het natuurlijke stofje dat ons slaperig maakt. Stap je direct na het douchen je bed in, dan wordt dit proces abrupt verstoord.

Betere nachtrust

Douchen maakt dat je je wakkerder, actiever en ook creatiever voelt dan voor die tijd. Meteen je bed instappen is dus niet handig (hallo plafonddienst). Voor wie het goed wil doen: geef je lichaam die 90 minuten om af te koelen en je slaapt daarna als een roos.

Bron | The Sun
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant