Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít kun je doen als je coronavoucher bijna verloopt en je nog geen geld hebt ontvangen

dit-kun-je-het-beste-doen-als-je-reisvoucher-bijna-verloopt-margriet.jpg

Verloopt jouw coronavoucher bijna, maar heb je nog steeds geen geld teruggekregen van de reisorganisatie waar jij je reis vorig jaar hebt geboekt? Dan is het verstandig om je te melden bij de Consumentenbond. De geldigheid van de eerste uitgereikte vouchers is namelijk voorbij en de Consumentenbond wil weten of de reisorganisaties zich aan de afspraak hebben gehouden.

Om deze reden heeft de bond een speciaal meldpunt geopend waar je vanaf vandaag terecht kunt.

Wat is de coronavoucher?

Omdat veel vakantiereizen niet konden doorgaan na het uitbreken van de coronacrisis kregen mensen, die een pakketreis hadden geboekt bij een ANVR-aangesloten bedrijf, een gedekte coronavoucher aangeboden. Met deze voucher konden reizigers dan hun reis omboeken óf op een later moment hun geld terugkrijgen. De reisorganisaties deden dit omdat ze zelf niet de financiën hadden om de consument direct geld terug te geven. Daarnaast hoopten ze dat de consument op een ander moment in het jaar alsnog op vakantie kon gaan. Op 16 maart 2020 werden de eerste vouchers uitgegeven, vandaag is het dus precies een jaar later. Reisorganisaties moeten vouchers die niet of deels zijn gebruikt binnen twaalf maanden uitbetalen.

Lees ook: Heb je straks verplicht een coronapaspoort nodig om te reizen?

Wat kun je doen als je geen geld hebt gekregen?

Het lijkt er echter sterk op dat veel reisorganisaties hier zich niet aan zullen houden. “We krijgen al signalen dat reisorganisaties niet willen uitkeren, dat vinden wij niet acceptabel,” zo laat een woordvoerder van de Consumentenbond weten. Reisorganisaties zouden wachten op het Voucherfonds dat de overheid en SGR opzetten, maar de Consumentenbond vindt dat hier niet op gewacht mag worden. “Afspraak is afspraak,” zo klinkt het. Reizigers wordt geadviseerd onder vermelding van vervaldatum en reisorganisatie te mailen naar verlopenSGRvoucher@consumentenbond.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD, MAX Vandaag
Beeld | Getty

Ook interessant