Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wacht jij ook nog steeds op je pakketje? Dít is hoe dat komt

pakketje.jpg

Black Friday was natuurlijk het perfecte moment om even snel wat goedkope sinterklaaspresentjes te scoren. Toch lijkt het erop dat veel gezinnen hun cadeautjes niet op tijd gaan binnenkrijgen…

Volgens RTL nieuws komen er de laatste dagen ontzettend veel klachten binnen van mensen die nog steeds wachten op hun pakketje.

Klachtenregen

Het is dan ook een drukte van jewelste op de klachtenafdeling van de Consumentenbond: er komen maar liefst drie tot vijf keer meer meldingen binnen over vertraagde pakketjes dan vorig jaar. De meeste gaan over bestellingen van PostNL en DHL.

Black Friday

De reden hiervoor is Black Friday. Die was dit jaar volgens de Consumentenbond drukker dan ooit. Veel webshops hielden niet alleen de vrijdag aan om kortingen te geven, maar boden de hele verdere week stuntprijzen aan. En daar is goed gebruik van gemaakt. Helaas dus niet zonder gevolgen. “In combinatie met sinterklaas leidt dit tot enorme drukte,” laat de Consumentenbond weten.

Ontzettend veel pakketjes

PostNL kan hierover meepraten: “Normaal gesproken bezorgen we 700.000 pakketjes per dag, nu zijn het er meer dan twee keer zo veel,” zegt voorlichter Ellen Talsma. Daardoor loopt PostNL achter in de bezorging, zegt ze. “We kunnen er iets langer over doen, maar zetten alles op alles om elke bestelling en ieder pakketje zo snel mogelijk te bezorgen.”

Hoe lang duurt het nog?

PostNL wil niet zeggen hoeveel pakketjes er precies te laat zullen worden bezorgd. “We kunnen echt pas achteraf de balans opmaken. We hebben ons wel goed voorbereid op deze drukke periode. Het afgelopen jaar hebben we nieuwe sorteercentra geopend en extra mensen aangenomen,” aldus Talsma.

Dat wordt afwachten dus. En duimen dat je pakketje toch op tijd is voor het heerlijk avondje.

Bron | RTL nieuws
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant