Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Willem-Alexander en Máxima vaker de trein moeten nemen

willem-alexander.jpg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de beschikking over een ‘eigen’ regeringsvliegtuig en daar maken ze maar al te graag gebruik van. Volgens D66 en GroenLinks nét iets te vaak: de partijen vinden dat de koninklijke familie wat vaker gewoon met de trein moet reizen.

Want waarom zou je voor een kort tripje een duur en milieuvervuilend vliegtuig pakken, als je ook gewoon met de trein kunt gaan?

Even naar Luxemburg

Zo vlogen Willem-Alexander en Máxima afgelopen mei per chartervliegtuig naar Luxemburg voor een staatsbezoek. Een tripje dat de nodige vragen oproept bij D66-Kamerlid Joost Sneller. “De koning en koningin hadden naar Luxemburg toch ook de trein kunnen pakken? Er is niet voor niets een mooie koninklijke loge op station Hollands Spoor in Den Haag.”

Met de Eurostar

D66 en GroenLinks willen weten hoe het koningspaar over twee weken naar het staatsbezoek in Verenigd Koninkrijk  zal reizen. “Ik hoop per Eurostar,” aldus Sneller. De Rijksvoorlichtingsdienst kon gisteren nog niet zeggen voor welk vervoermiddel is gekozen. Wel laat het kabinet weten dat er voor het regeringsvliegtuig geen afspraken gelden over minimale afstanden.

Bron | AD.nl
Foto | iStock

 

Ook interessant