Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom er veel ophef was over de verlovingsring van Diana

verlovingsring-diana.jpg

Toen de verloving van prins Charles en prinses Diana bekend werd gemaakt, waren alle ogen gericht op haar verlovingsring. Diana droeg een blauwe 12-karaats Ceylon saffier die ze zelf had uitgekozen – en die de nodige commotie veroorzaakte.

Een aantal leden van het Britse koningshuis waren allesbehalve blij met de ring.

Rechtstreeks uit de catalogus

Zo vielen ze over het feit dat de ring niet exclusief was. Het sieraad, dat gemaakt was door de juwelier Garrard, was namelijk een ‘gewoon’ catalogusstuk. Iedereen die een beetje geld te besteden had, kon exact dezelfde ring uit de catalogus van Garrard bestellen, tot groot ongenoegen van het koningshuis. Ze vonden het maar niks dat de toekomstige koningin zou rondlopen met een ring die ook voor het ‘gewone’ publiek bereikbaar was.

Reden achter keuze

Sommige mensen denken dat Diana de ring koos omdat die haar deed denken aan de trouwring van haar moeder. Anderen zijn ervan overtuigd dat Diana ging voor de ring met de grootste steen. Wat de reden ook mag zijn, Diana was er in elk geval dolverliefd op. Ze droeg de ring met trots tot haar scheiding van Charles in 1996. Niet kort daarna begon ze een andere blauwe ring te dragen, die Meghan Markle bij haar avondjurk droeg op de dag van haar huwelijk met Harry in mei 2018.

Kate Middleton

Ook de verlovingsring van Diana prijkt uiteindelijk aan een heel bijzondere vinger. Na haar dood ging de ring in eerste instantie naar prins Harry, maar die besloot het sieraad aan zijn broer te schenken, omdat hij zo verliefd was geworden op Kate Middleton. Prins William was maar al te blij met dit bijzondere cadeau: ‘’Het is de verlovingsring van mijn moeder en voor mij is die heel speciaal, zoals ook Kate heel speciaal voor me is. Het was logisch om de twee samen te brengen,’’ zei hij tijdens de huwelijksaankondiging.

De latere prinses Diana en prins Charles op de dag dat hun verloving bekend werd gemaakt:

Bron | Good Housekeeping
Foto | ANP

Ook interessant om te lezen

Ook interessant