Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom steeds meer vrouwen een kroontje laten tatoeëren

kroontje.jpg

Op Instagram zie je er steeds meer vrouwen mee: een kleine tatoeage van een kroontje. Maar wat betekent dit symbool? En waarom kiezen vooral vrouwen ervoor?

Een tribal op je onderrug is zó 2015! Als we Instagram bekijken, lijkt de nieuwe trend in tatoeageland klein en fijn, maar met een grote betekenis.

‘Je bent een koningin!’

De kroontjesrage is aangewakkerd door de Australische blogster Constance Hall die niet bang is om zich maatschappijkritisch uit te laten, zeker niet als het gaat om de rol van vrouwen. Op Instagram riep Hall haar (inmiddels ruim honderdduizend) volgsters op om een kroontjestatoeage te laten zetten om zichzelf er op die manier aan te herinneren dat ze allemaal koninginnen zijn en ook zo behandeld dienen te worden. Kortom, met respect.

Nieuwe trend?

Die oproep bleef niet onopgemerkt, steeds meer ‘koninginnen’ posten foto’s van hun nieuwe tattoo op Instagram:

A photo posted by Arielka (@hy_arieel.ka) on

 

A photo posted by Defi ? (@defibitch) on

Niet helemaal belangeloos

Halls initiatief lijkt overigens niet helemaal vrij te zijn van eigenbelang. Binnenkort publiceert ze namelijk haar eerste boek over de empowerment en het zelfrespect van vrouwen, getiteld Like a queen (erg toepasselijk bij zo’n kroontjes-tattoo). Wie nieuwsgierig is, kan haar boek alvast bestellen voor € 18, exclusief verzendkosten vanuit Australië.

Of je nu wel of niet gelooft in Halls pleidooi, zo’n kroontje is een originele manier voor vrouwelijke fans van tatoeages om zichzelf en elkaar eraan te herinneren dat we er best mogen zijn, toch? En op Koningsdag maak je er ook indruk mee.

Het symbool doet het trouwens ook goed bij mannen. Zo heeft Justin Bieber een kroontje laten zetten als een van zijn 52 tatoeages.

Bron | HelloGiggles, Metro.co.uk

Ook interessant