Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je vooral nu aardbeien moet kopen

aardbeien-kopen.jpg

Ben jij gek op aardbeien, maar laat je ze normaal gesproken liggen vanwege het flinke prijskaartje? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Het warme weer van de laatste tijd heeft ervoor gezorgd dat de prijs flink is gedaald.

Een bakje van 400 gram kost bij veel supermarkten nog geen €3, wat aanzienlijk lager is dan je normaal gesproken in deze tijd van het jaar voor aardbeien betaalt.

Opvallende prijsverlaging

Volgens Thijs van der Tuin van inprijsverhoogd.nl is de vroege daling van de prijzen dit jaar erg opvallend. “De periode waarin de prijsverlaging heeft plaatsgevonden, is uitzonderlijk. Het is normaal dat de prijzen door het jaar heen dalen, maar over het algemeen begint die daling later. We lopen zo’n drie weken vooruit ten opzichte van 2018. Bij Plus is een doosje van 400 gram al van €4,30 naar €2,80 gezakt. Dit soort prijsverlagingen zie je normaal gesproken echt pas later in het jaar.”

Overschot aardbeien

De daling van de prijzen heeft alles te maken met het warme weer van de afgelopen tijd. Hierdoor moesten veel telers tegelijk oogsten, waardoor er een overschot is aan aardbeien. Om dit overschot kwijt te raken, hebben supermarkten de verkoopprijzen drastisch verlaagd. Hoog tijd dus om snel nog een bakje te scoren voor zo’n uitzonderlijk laag bedrag. De prijzen kunnen tenslotte ook zo weer omhooggaan.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant