Waarom naar de sauna gaan op warme dagen júíst een goed idee is
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom naar de sauna gaan op warme dagen júíst een goed idee is

De meeste mensen moeten er niet aan denken om met warm weer in een snikhete sauna te gaan zitten. En geef ze eens ongelijk, het is buiten al warm genoeg. Toch is het volgens experts júíst slim om op een tropische dag een sauna te pakken.

Hydrotherapeut Florintine van Vollenhoven zegt dat een saunabezoekje geen kwaad kan, mits je niet te veel water drinkt. “Dit weten niet veel mensen: tijdens een saunabezoek kun je beter oppassen met vochtinname.”

Dagje sauna

Aan NU.nl laat Van Vollenhoven weten dat het verstandig is om tussen de saunagangen niet te veel te drinken. Anders worden de afvalstoffen als het ware verdund en voert je lichaam er minder van af. Wel doe je er goed aan áchteraf veel te drinken. “Het verlies van mineralen vul je het best aan met verse groenten- of vruchtensap.”

Werkt verkoelend

Ook Melle, eigenaar van de Amsterdamse sauna Deco, raadt een saunabezoek aan op hete dagen. “De hoge temperatuur in de sauna verhoogt de ‘kerntemperatuur’ in het lichaam – en dat werkt verkoelend”,  vertelt hij aan RTL Nieuws. “Na mijn saunabezoek had ik het niet meer zo warm. Ik heb die nacht heerlijk geslapen.”

Lees ook
6 redenen waarom je vaker naar de sauna moet gaan

Lauw water

Mocht je na afloop van een saunagang willen afkoelen, dan kun je dit het best doen met lauw water. Neem dus bijvoorbeeld geen koude douche. “Douchen met koud water zorgt ervoor dat je je lichaam actief stimuleert om weer op te warmen”, aldus Van Vollenhoven. En dat wil je júíst niet als je na je saunabezoek weer de zwoele zomeravond in stapt.

Bron | RTL Nieuws, NU.nl
Foto | iStock

Ook interessant