Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Kate Middleton in 2006 een dramatische kerst had

william-en-kate.jpg

Prins William en Kate Middleton werden verliefd toen ze nog studeerden. Maar die relatie verliep niet zonder slag of stoot. De start van hun verkering ging in 2006 gepaard met een hoop twijfels en drama. En ook daarna was er nog een tijd sprake van een heuse knipperlichtrelatie.

De Britse journaliste, schrijfster en royaltydeskundige Katie Nicholl doet in haar boek The making of a royal romance uit 2011 uit de doeken hoe prins William zich in 2006 allesbehalve prinselijk opstelde. Hij liet Kate gewoon in de steek met kerst, bericht cosmopolitan.com. Volgens Nicholl was Kate ‘in tranen’. Wat nogal begrijpelijk is, want wie zou er niet in tranen zijn als je verkering je op het laatste moment met kerst laat zitten?

Begin van het einde?

“William had zich ineens bedacht en besloot toch kerst met zijn familie te vieren in plaats van met de hare,” laat de deskundige weten. William vond het allemaal ‘geen big deal’, maar Kate nam het voorval nogal hoog op. “Ze zag het als het begin van het einde van hun liefde.”

Volgens Nicholl had Kate alle reden zich zorgen te maken. Want William had wel degelijk twijfels over zijn relatie met Kate. Hij ging met zijn vader en oma in gesprek over zijn toekomst met haar. Beiden adviseerden hem om nergens haast mee te maken, zo meldt express.co.uk.

Verloving

De pers – die zich op dat moment niet bewust was van de ontwikkelingen tussen het stel – speculeerde er intussen nog steeds vrolijk op los over een mogelijke verloving tussen William en Kate. Voorbarig, bleek later. Want het duurde nog tot 2010 voor William Kate ten huwelijk vroeg.

Breuk

Overigens was er, ook in de pers, een paar maanden na Kates eenzame kerst sprake van een breuk. In april 2007 kwam het nieuws naar buiten dat William en Kate hun relatie hadden verbroken. Volgens Britse media eisten de langeafstandsrelatie, de paparazzi, de koninklijke verplichtingen en de enorme mediadruk hun tol. Al werden die redenen noch door William noch door Kate bevestigd. In juni 2007 besloten Kate en William hun liefde nieuw leven in te blazen en kwamen ze weer samen, aldus marieclaire.nl. Terugkijkend op de breuk vertelde Kate het volgende in hun gesprek over de verloving: ‘Op dat moment was ik er allesbehalve blij mee, maar het heeft me sterker gemaakt. Je leert zo veel over jezelf.’

‘We waren allebei jong en erg op zoek naar onszelf. We hadden en hebben ook heel verschillende karakters. We gingen onze eigen weg en hebben elkaar de ruimte gegeven. We zijn er veel sterker uitgekomen, zowel individueel als als stel,’ voegde William daaraan toe.

Lang & gelukkig

Uiteindelijk lijkt het helemaal goed te zijn gekomen tussen de twee en leefden ze nog lang en gelukkig. In 2011 stapten ze in het huwelijksbootje en sindsdien gaan William en Kate als de hertog en hertogin van Cambridge door het leven. Inmiddels zijn ze ruim zeven jaar verder en drie kinderen rijker.

Bronnen | cosmopolitan.com, express.co.uk, marieclaire.nl
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant