Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Kate en William momenteel zwaar onder vuur liggen

waarom-kate-en-william-momenteel-zwaar-onder-vuur-liggen.jpg

Prins William en Kate Middleton hebben zich niet bepaald geliefd gemaakt bij het Britse volk. De twee hebben namelijk de coronaregels in het Verenigd Koninkrijk verbroken, door met een grote groep mensen te gaan wandelen.

Helaas voor het stel is hun wandeling ook nog eens vastgelegd, waardoor het niet meer te ontkennen is…

Maximale groepsgrootte overschreden

William, Kate en hun kinderen maakten samen met het gezin van prins Edward een wandeling langs een zogeheten lichtjesroute. Niets aan de hand zou je zeggen, maar in totaal bestond het gezelschap uit maar liefst negen mensen, terwijl de maximale groepsgrootte in het Verenigd Koninkrijk zes mensen is, inclusief kinderen. De twee gezinnen arriveerden weliswaar apart van elkaar, maar het duurde niet lang voordat ze met elkaar optrokken.

Lees ook: Kate Middleton heeft stiekem als vrijwilliger dít werk verricht

Foto’s van wandeling

De locatie van de wandeling is een zogeheten ‘Tier 2-gebied’. Hoewel dit slechts het één na laagste niveau is, moeten Britten zich in deze gebieden wel degelijk houden aan de maximale groepsgrootte van zes mensen. Iets wat de Britse royals blijkbaar even waren vergeten. Toen de Britse royalty-deskundige Chris Ship de foto’s van de gezinnen op zijn Twitter-account deelde, ging het balletje al snel rollen. Mensen reageerden verontwaardigd onder de foto’s en vinden het oneerlijk dat de royals zich niet aan de regels houden.

Geen reactie van Kate en William

Het duurde echter niet lang, voordat bronnen binnen het Britse koningshuis reageerden op de foto’s. Zo gaf iemand aan dat het helemaal niet de bedoeling was dat de gezinnen samen zouden gaan wandelen, ze hadden namelijk verschillende tijdstippen gekregen. “Ze arriveerden apart van elkaar, maar zoals iedereen met jonge kinderen weet, waren er momenten waarop het tijdens de negentig minuten durende wandeling lastig was om de twee groepjes uit elkaar te houden, wanneer de weg iets versmalde.” Kate en William hebben zelf nog niet op de foto’s gereageerd.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro.co.uk
Beeld | Getty

Ook interessant