Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je na je tandartsafspraak ook meteen even langs de opticien moet gaan

niet-blind-staren-op-sterkte.jpg

De meeste van ons gaan elk half jaar braaf naar de tandarts voor gebitscontrole, óók als we weten dat we goed poetsen en denken geen gaatjes te hebben. Maar voor oogcontrole gaan we naar de opticien wanneer we de lettertjes beginnen te dansen en wanneer het tijd is voor een nieuwe bril. Ga niet alleen naar de opticien bij oogklachten, maar lees hier waarom het belangrijk is om ook van je bezoekje aan de opticien een (twee)jaarlijkse gewoonte te maken.

Margriet samen met Specsavers

Wil jij meer leren over de gezondheid van je ogen? Speel mee met ‘de Ogen Show’ en maak kans op een reischeque ter waarde van €1500. Wie weet kijk jij straks je ogen uit op een reis naar keuze. Klik op onderstaande video om mee te spelen. 

Je ogen gaan achteruit

Met name als je de 40 gepasseerd bent, is het belangrijk om regelmatig langs te gaan bij de opticien. Je zicht gaat langzaam achteruit zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Je kan het beginnen te merken tijdens het autorijden, je kan de borden niet meer zo goed lezen en moet steeds vaker je ogen een beetje dichtknijpen om te anticiperen op situaties. Niet alleen heel vervelend voor jou, ook gevaarlijk! Als je merkt dat je hier last van hebt, is het geen slecht idee om even langs de opticien te gaan.

Hoofdpijn

Heb je vaak van hoofdpijn en weet je niet wat de oorzaak zou kunnen zijn? Je oogsterkte kan veranderen en dat zou de  hoofdpijn kunnen veroorzaken. Door het dragen van de verkeerde bril kunnen klachten verergeren en kan je hoofdpijn steeds erger worden. Je ogen moeten immers meer hun best doen om alles goed te kunnen zien. Raadzaam om even langs te gaan, het zou in dat geval zomaar eens aan je ogen kunnen liggen.

Oogdruk

Onze ogen produceren kamerwater, helder vocht dat de binnenste lagen van het hoornvlies en de ooglens voedt. De druk van het kamerwater zorgt voor de bolle vorm van je oog, dit water moet aan- en afgevoerd worden. Deze aan- en afvoer geeft een bepaalde druk en wordt oogdruk genoemd. Glaucoom is een oogziekte waarbij de vezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren gaan, meestal door een verhoogde oogdruk. Deze oogaandoening kan onomkeerbare oogschade veroorzaken. Een symptoom van glaucoom in een gevorderd stadium is dat je steeds vaker tegen mensen oploopt of vaker struikelt. Door je ogen te laten onderzoeken door een optometrist of oogarts kunnen eventuele tekenen van oogaandoeningen zoals glaucoom worden ontdekt. Vergeet ook niet langs te gaan als er bepaalde oogafwijkingen in je familie voorkomen.

Laat je ogen onderzoeken

Onze ogen zijn belangrijke zintuigen; het is fijn om te weten of je ogen in goede conditie zijn. Bij Specsavers kun je een preventief ooggezondheidsonderzoek laten doen waarbij een optometrist de gezondheid van je ogen onderzoekt. Ten minste de helft van al het verlies van gezichtsvermogen kan worden voorkomen wanneer dit in een vroeg stadium wordt gedetecteerd en behandeld. Ga voor meer informatie naar www.specsavers.nl/oogzorg.

Met je deelname aan de Ogen Show accepteer je de algemene spelvoorwaarden.

Ook interessant