Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je beter niet met zonnebrand op je handen kunt autorijden

stuur.jpg

Hoewel het héél belangrijk is om je handen goed te beschermen tegen de zon, kun je beter geen zonnebrand aanbrengen voordat je de auto instapt. De chemicaliën in zonnebrandproducten kunnen namelijk vroegtijdige slijtage aan je stuur veroorzaken.

Nu is het natuurlijk ook niet slim om helemaal geen zonnebrand op je handen aan te brengen. Maar voor je auto scheelt het een hoop als je je smeermomentje uitstelt tot ná het rijden.

Schadelijk voor interieur

“Handlotion, zonnebrand en anti-insectenmiddelen kunnen uiterst schadelijk zijn voor het auto-interieur,” zegt Mark Montgomery van het Ford Materials Technology Centre in Groot-Brittannië. “Zelfs het meest onschuldige product kan problemen veroorzaken wanneer het – honderden en soms zelfs duizenden keren per jaar – in aanraking komt met bepaalde oppervlakken.”

Even handen wassen

Zonnelotions met een hogere beschermingsfactor bevatten grotere hoeveelheden titaniumoxide, beweert Ford. En dat kan reageren met kunststoffen en de natuurlijke oliën in leer, vooral wanneer het heel heet is. Mocht je toch al zonnebrand hebben aangebracht, dan kun je beter voor het autorijden nog even je handen wassen. Ook raadt Ford aan om zo min mogelijk desinfecterende gel-producten te gebruiken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ford
Foto | iStock

Ook interessant