Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je absoluut niet op dít Whatsappje van KLM moet reageren

whatsappje-klm.jpg

Het klinkt zo verleidelijk: je krijgt een bericht met de melding dat je KLM-tickets hebt gewonnen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het bericht doorsturen naar vijftien andere personen én je persoonsgegevens delen. Een kleine moeite, zou je denken. Toch is het onverstandig om dit te doen.

Zodra je dit doet, worden je gegevens namelijk doorverkocht aan bedrijven, waarna je wordt overspoeld met commerciële aanbiedingen. En daar heb je natuurlijk geen zin in…

Nep-link

De tickets worden zogenaamd door KLM aangeboden om ‘tachtig jaar kwaliteitsservice te vieren’. In de link naar de KLM-website, die dus nep is, staat alleen niet de letter ‘K’, maar een ‘K’ met een punt eronder. En die link leidt naar weer een phishingwebsite.

klm

Reactie KLM

Een woordvoerder van KLM heeft laten weten op de hoogte te zijn van de kettingbrief. “We raden iedereen aan altijd naar klm.com te gaan voor onze acties of te checken of ze op onze socialemediakanalen staan,’’ luidt het advies. De luchtvaartmaatschappij heeft een melding van fraude gemaakt bij het Landelijk Meldpunt Internetoplichting.

Bron | NOS |
Foto | iStock |

Ook interessant: 

 

Ook interessant