Nieuws

Dít is waarom je hond je aanstaart als ‘ie aan het poepen is

dit-is-waarom-je-hond-je-aanstaart-als-ie-aan-het-poepen-is.jpg

Het is altijd een beetje ongemakkelijk wanneer je hond aan het poepen is en hij je maar aan blijft staren, terwijl jij het liefste nonchalant om je heen kijkt. Waarom doen honden dit eigenlijk?

Het is niet omdat het zo stimulerend werkt…

Schaamte

Hoewel het misschien lijkt alsof je hond je aanstaart om aan te geven dat dit een privé aangelegenheid is en hij zich ervoor schaamt, is niets minder waar. Volgens Dierenarts Dr. Kathryn Primm is er een hele logische verklaring voor.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Vertrouwen

Honden zijn namelijk heel instinctief. Daarbij zijn ze zich ervan bewust dat als ze even niet opletten, ze mogelijk worden blootgesteld aan gevaar. Wanneer ze aan het poepen zijn, kunnen ze zichzelf niet verdedigen tegen aanvallen van roofdieren of andere vijanden. Je hond staart daarom jou maar aan, omdat ‘ie ervan uit gaat dat jij hem in dit geval beschermt tegen het gevaar. Het is dus een teken van vertrouwen. Je zult merken dat wanneer je ineens een onverwachte beweging maakt terwijl je hond aan het poepen is, hij hier gelijk op zal reageren.

Niet alle honden

Natuurlijk zijn er ook honden die zich het liefst tussen de bosjes of in het hoge gras verstoppen om hun grote boodschap te doen. Dit geeft hen een beschut gevoel, waardoor ze zich veiliger voelen. En dan zijn er nog honden die het echt niets interesseert en je gewoon de rug toe keren.

Bron: Her
Beeld: iStock

Ook interessant