Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom het zo belangrijk is om in de sauna op een handdoek te gaan zitten

sauna.jpg

Hoewel het zitten op een handdoek in de meeste sauna’s verplicht is, zijn er genoeg mensen die deze regel aan hun laars lappen. Niet echt slim, want deze regel is er niet voor niks. Met een handdoekje onder je billen doe je niet alleen jezelf maar ook anderen een hoop plezier.

Dat bankje in de sauna is namelijk niet zo schoon als je zou verwachten…

Schimmels en maagklachten

Hoe warmer en vochtiger de plek, hoe groter de kans op bacteriën is. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat er zich aardig wat risicovolle organismen bevinden in de sauna. Contact met deze bacteriën kan gezondheidsproblemen veroorzaken zoals huidproblemen (denk aan schimmels) of maagklachten. Vooral de vochtige houten bankjes in sauna’s zijn een plek waar ziektekiemen zich maar al te graag nestelen, dus een handdoekje onder je billen is bepaald geen overbodige luxe.

Klepje checken

Check ook meteen waar het luikje voor luchtcirculatie in de sauna zit. Dit luikje moet gesloten zijn bij het opwarmen van de sauna, maar open op elk ander moment. Het luikje voorkomt dat er zich allerlei schimmels in de sauna gaan vormen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je dus ziet dat het luikje de hele tijd gesloten zit, is het verstandig om even een medewerker aan de mouw te trekken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goedgevoel.be
Foto | iStock

Ook interessant