Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom er geen kleine eierdozen meer in de supermarkt te vinden zijn

eierdozen.jpg

Als je het liefst kleine eierdozen koopt, heb je vast al wel gemerkt dat ze niet meer te verkrijgen zijn. In de meeste supermarkten worden de doosjes met vier eieren niet langer verkocht, maar waarom is dit eigenlijk zo? En is dit tijdelijk of voor altijd?

Wij leggen het je hier uit.

Coronarichtlijnen

Volgens een woordvoerder van de Albert Heijn heeft de beperkte verkrijgbaarheid alles te maken met de coronarichtlijnen: “De fabrikant die de doosjes maakt, heeft meerdere productielijnen. Bij de lijn voor de kleinste dozen bleek dat het personeel niet de ruimte heeft om anderhalve meter afstand te houden“, zo laat de supermarktketen aan het AD weten. Als je bij wijze van spreken met tien man aan een productielijn staat om doosjes te vouwen en te bestickeren, dan kun je er niet zomaar vier tussenuit halen. Dus wij verkopen voorlopig geen kleine eierdozen meer.’’

Grotere verpakkingen populairder

Ook verpakkingsfabrikant Huhtamaki bevestigt dat er momenteel geen kleine verpakkingen meer worden gemaakt. “We hebben onze kleinste productielijn inderdaad tijdelijk stilgelegd. Onze medewerkers stonden hier te dicht op elkaar, dus we moesten wel. Bij de grotere verpakkingen van onder meer zes en tien eieren konden we het productieproces wel volgens de richtlijnen inrichten. Die grotere verpakkingen worden ook veel meer verkocht. Dat zijn onze snellopers”, aldus een medewerker van Huhtamaki.

Herstarten van productieproces

Hoewel de tijdelijke afwezigheid van kleine eierdozen natuurlijk geen wereldramp is, hopen ze bij Huhtamaki snel weer het productieproces te kunnen herstarten. “We zijn bezig de lijn anders in te richten, zodat ook de doosjes met vier eieren binnenkort weer voorradig zijn. In de tussentijd raden we klanten aan iets meer ruimte in de koelkast te reserveren. En bak je omelet eens wat dikker.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant