Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom dít kostuum tijdens carnaval op sommige plekken in Limburg verboden is

carnaval.jpg

Komend weekend barst op veel plekken in Nederland carnaval los. Hét moment om je als volwassene goed uit te kunnen leven met de verkleedkist. Het is tenslotte het feest waarop alles kan en alles mag. Toch zijn er een paar kostuums die je dit jaar beter niet kunt dragen.

Een Limburgse carnavalslocatie heeft dit jaar namelijk een aantal kostuums verboden. Onder andere de rode overall in combinatie met het masker van het gezicht van de Spaanse schilder Dalí wordt geboycot. De pakken, die refereren aan de overvallers in de Netflix-serie La casa de papel, zouden volgens de organisatie aanstootgevend zijn.

Een van de populairste kostuums

De serie gaat over een groep criminelen die een overval pleegt op de nationale bank in Madrid. Nadat de overvallers de bank zijn binnengedrongen, wordt iedereen die op dat moment aanwezig is gegijzeld en gedwongen een rode overall aan te doen en een masker met het gezicht van Dalí op te zetten. Op die manier kan de politie niet zien wie de gijzelaars en wie de gijzelnemers zijn.

Eerder meldde de Limburgse lokale omroep dat de kostuums van de Spaanse serie dé hit van dit carnavalsseizoen waren. De outfit was in veel feestwinkels niet aan te slepen. Toch wordt het kostuum dus niet door iedereen gewaardeerd. Met name de maskers vinden veel mensen eng. “De maskers kunnen agressie oproepen bij sommige mensen en dat willen we natuurlijk niet met carnaval,” zegt Roger Schreurs van café D’r Klinge in Heerlen.

Nepgeweer

Ook een nepgeweer maakt deel uit van de outfit, en ook daarin schuilt een probleem. “Wij willen een veilig carnaval,” verklaart horecabaas Ferrie Spiertz tegen dagblad De Limburger. “We weten dat mensen ook weleens slechte bedoelingen kunnen hebben. Vandaar dat wij onze huisregels hebben aangepast. We willen gewoon dat iedereen herkenbaar is.”

Ook andere pakken niet welkom

Ook voetbaltenues en penispakken zijn in de Limburgse feesttenten niet toegestaan. “Wij willen voorkomen dat er tijdens een feestavond gedonder ontstaat,” aldus Spiertz.

Bron| 1Limburg, RTL Nieuws, De Limburger
Beeld| ANP, iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant