Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je een wesp écht beter niet kunt doden

wesp-doden.jpg

De extreme warmte deze zomer heeft ervoor gezorgd dat we nu kampen met een heuse wespenplaag. Best vervelend, want je kunt nog geen minuut van je wijntje genieten zonder dat er een wesp op je af komt. Toch is het absoluut niet verstandig om een wesp te doden.

Voor je het weet, duiken er namelijk nog veel meer wespen op!

Agressieve wespen

Het zit zo: als een wesp dood is, komt er via zijn gif een bepaald feromoon vrij. Die stof maakt andere wespen in de buurt agressiever, waardoor je dus meer risico loopt om gestoken te worden. Gelukkig zijn er nog genoeg manieren om wespen op afstand te houden, zonder ze te doden.

Water helpt

Een van de beste tips is, om ze nat te spuiten met water. Wespen hebben een ontzettende hekel aan water. Zodra er een beetje regen valt, vliegen ze zo snel mogelijk terug naar hun nest. Met natte vleugels is het namelijk een stuk moeilijker vliegen. Ook blazen kan helpen; zodra ze een beetje lucht voelen, maken ze zich meestal uit de voeten.

Om de tuin leiden

Mocht dat allemaal niet helpen, dan kun je altijd nog proberen om ze te misleiden. Dat kun je doen door een nest na te maken van bijvoorbeeld een papieren zak, en die ergens in je tuin op te hangen. Wespen zijn namelijk enorm territoriale beestjes en zullen hun soortgenoten aanvallen wanneer die zich op hun terrein bevinden. Als ze een nest zien dat niet van hen is, blijven ze dus uit de buurt.

Bron | Flair |
Foto | iStock |

Ook interessant om te lezen

Ook interessant