Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vul jij dit jaar een extra schoentje?

margriet-online.png

– In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp

Eén op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Zij kunnen vaak niet meepraten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Niet over een nieuwe fiets, zwemles of dat leuke schoolreisje. En ook op 5 december blijft het stil. 

Zo ook Kim (7). Haar moeder Annelies (35) is alleenstaand. Als al haar  vaste lasten zijn betaald, houdt ze vijftig euro per week over om van te leven. Om die reden gaat Sinterklaas verdrietig genoeg aan haar deur voorbij. Zodra de Sint aankomt, loopt zij rond met pijn in haar buik. Want hoe legt ze aan haar dochter uit dat er met pakjesavond geen cadeautjes zijn?

Volwassen zorgen
Helaas is Kim niet de enige. Ruim 420.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Zij hebben vaak volwassen zorgen en dat zou niet zo mogen zijn. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt – mede dankzij deelnemers van de VriendenLoterij, Bol.com en donateurs – deze kinderen en hun ouders. Met Actie Pepernoot zorgt Kinderhulp ervoor dat meer dan 50.000 kinderen tóch een sinterklaascadeautje krijgen. Zodat ze er na pakjesavond ook gewoon bij horen. Daarnaast helpt het fonds met simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets of een opleiding. Omdat elk kind een mooie toekomst verdient.

Vul jij een extra schoentje? 
Actie Pepernoot, een project van Nationaal Fonds Kinderhulp, zorgt er al sinds 2000 voor dat duizenden kinderen toch een cadeau krijgen op pakjesavond. Daar is veel geld voor nodig. Help jij mee alle kinderen een onvergetelijke pakjesavond te bezorgen? Doneer direct, zodat ieder kind erbij kan horen met Sinterklaas.

Kinderhulp

Ook interessant