Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouwen houden van mannen met vlotte babbel

manvlottebabbel.jpg

Humor, spontaan, aantrekkelijk… Het zijn een paar omschrijvingen die vaak worden gebruikt tijdens een date. Maar waar vrouwen echt van onder de indruk zijn, is als mannen op een leuke manier een verhaal kunnen vertellen.

Uit onderzoek aan de universiteit van North Carolina in de Verenigde Staten kwam naar voren dat vrouwen vooral door deze eigenschap onder de indruk raken bij een date. Ook bleek dat een omschrijving als ‘goedgebekt’ vrouwen vaker uitnodigt om een datingprofiel nader te bekijken dan wanneer deze omschrijving ontbreekt.

Lees ook: ‘De 10 meest gebruikte woorden op een datingprofiel

Goed in verhalen vertellen

Voor het onderzoek moesten de vrouwelijke deelnemers mannen onder andere beoordelen op hun mate van aantrekkingskracht. De vragen waren zo opgesteld om te kunnen zien wat voor status de mannen kregen. Er werd een sterke link ontdekt tussen mannen die goed een verhaal konden vertellen en hun status. Zo zegt een van de onderzoekers: ,,Goede verhalenvertellers zijn beter in staat om anderen te beïnvloeden en kunnen in de samenleving sneller een positie veroveren die autoriteit uitstraalt.”

Lees ook: ‘Zo vind je een man die echt bij je past

Meer onderzoek

Volgens de wetenschappers die bij het onderzoek betrokken waren, is er nog wel meer onderzoek nodig om exact te bepalen waarom mannen die goed verhalen kunnen vertellen een grotere aantrekkingskracht hebben op vrouwen.

Ook interessant