Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw wint 8.800 euro door de kleine lettertjes van haar verzekering te lezen

voorwaarden-verzekering-kleine-lettertjes-margriet.jpg

Lees jij zelden de kleine lettertjes voordat je iets ondertekent? Misschien toch wel slim, want je zou er zomaar duizenden euro’s mee kunnen winnen.

Tenminste, dat overkwam Donelan Andrews (59), die de voorwaarden van haar reisverzekering eens kritisch onder de loep nam en daarmee tienduizend dollar (ruim 8.800 euro) won.

Geheim

De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Squaremouth had een winactie – waar slechts zes medewerkers met strikte geheimhoudingsplicht van wisten – verstopt in de voorwaarden van hun reisverzekering. Die tellen zo’n vierduizend woorden. Een dikke pil, dus. Het plan was om de actie een jaar te laten lopen en als niemand – zoals verwacht werd – de winactie ontdekte, zou het bedrijf de beloofde tienduizend euro aan een goed doel schenken.

Belonen

Maar toen kwam Donelan, een economiedocente op een middelbare school, die naar eigen zeggen altijd álle kleine lettertjes leest. Ze stuitte op de volgende tekst in de voorwaarden van de reisverzekering: ‘Om te benadrukken hoe belangrijk het is om deze voorwaarden te lezen, zijn we begonnen met een wedstrijd om mensen die ze van begin tot eind doornemen te belonen. Als je dit binnen de winactieperiode leest en de eerste bent die contact met ons opneemt, kun je tienduizend dollar winnen’. Daarbij stond een mailadres, en Donelan aarzelde natuurlijk geen moment. De volgende dag kreeg ze een telefoontje: ze had de tienduizend dollar inderdaad gewonnen.

Pensioen en huwelijkscadeau

Volgens het bedrijf hebben zeker 73 mensen de prijs aan hun neus voorbij zien gaan door de voorwaarden niet goed doorgenomen te hebben. Donelan gaat bijna met pensioen, dus deze geldprijs komt haar maar wat goed uit. Ze is van plan om het te gebruiken voor een reis naar Schotland om haar 35-jarige huwelijk te vieren.

Goed doel

Dat iemand toch de winactie ontdekt heeft, weerhoudt het bedrijf er niet van om alsnog een gulle donatie te doen aan een goed doel. Er is maar liefst vijfduizend dollar overgemaakt naar beide middelbare scholen waar Donelan werkt. Én ze hebben nog eens tienduizend dollar geschonken aan een goed doel dat kansarme kinderen leert lezen en schrijven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Tampa Bay Times
Beeld | iStock

Ook interessant